icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Budgetzitjes bieden minder bescherming

Nieuws
|
Budget-autokinderzitjes - je vindt ze vooral in bouwmarkten en warenhuizen - bieden over het algemeen veel minder bescherming dan producten van de gevestigde orde. Dat werd weer bevestigd in de test die de Consumentenbond met Europese zusterorganisaties en automobielclubs heeft uitgevoerd.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert autostoeltjesGepubliceerd op:23 oktober 2014

United Kids - met harnas en rugleuningDe meerderheid van de onderzochte zitjes scoorde (ver) onder de maat, in de meeste gevallen omdat de bescherming bij een botsing van opzij ontbreekt. Daarnaast bleek de frontale botsing voor een enkel product te zwaar waardoor het bezweek. We raden deze producten af.

Een aantal van de geteste zitjes is ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Vaak gaat het om vrijwel identieke producten die onder de merknamen Hema, Nania, Fisher Price, Kids River of Ferrari worden verkocht.

Lees hier meer informatie over de geteste budgetkinderzitjes of bekijk de testresultaten in onze vergelijker.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.