icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Autostoeltjes vergelijken

Laatste update van de test: 25 oktober 2022

Autostoeltjes zijn er in vele maten. Welk autostoeltje past bij jouw kind?

163  resultaten
Sorteer op
18 van de 163 producten getoond
Toon meer producten

Autostoeltjes getest

Wij testen elk half jaar de nieuwste autostoeltjes op veiligheid en gebruiksgemak. Dat doen wij samen met onze internationale partners. Onze test is uitgebreider dan de wettelijke test en toont grote verschillen. We testen autostoeltjes van Maxicosi, Britax Römer, Cybex en vele andere merken. Zo vergelijk en kies je met een gerust hart een veilig autostoeltje dat past bij je kind. 

Autostoeltjes voor baby's

Autostoeltjes voor baby's zijn geschikt voor baby's tot ruim 1 jaar, tot 13 kg of tot 83 cm. Een bekend autostoeltje voor baby's is een Maxi-Cosi. Extra handig is het als je een draaistoel in de auto hebt, zodat je je baby er makkelijk in legt.

Vaak zet je een babystoeltje vast met de autogordel. Maar er zijn ook babystoeltjes die je vastzet met Isofix, een standaard bevestigingssysteem voor autostoeltjes.

Autostoeltjes voor peuters

Is je baby te groot voor de babystoel? Dan heb je een autostoeltje voor peuters nodig. Deze zijn geschikt voor peuters van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar. De autostoeltjes zet je vaak vast met een autogordel. Maar er zijn steeds meer stoeltjes die je vastzet met Isofix, een standaar bevestigingssysteem. Een bekende autostoel is een Maxi-Cosi-autostoeltje voor peuters.

Kinderstoeltjes

Als je kind uit het peuterautostoeltje is gegroeid is het tijd voor een kinderautostoeltje. Een kinderstoel voor de auto is geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Vaak worden de autozitjes in de categorie groep 2 (voor kinderen van 15 tot 25 kg) en groep 3 (voor kinderen vanaf 22 kg) gecombineerd in 1 autozitje. Dit zijn zittingverhogers of autostoelverhogers. Wij testen onder andere Britax Römer-kinderautostoeltjes.

Combinatie autostoeltjes: baby-/peuterstoeltjes & peuter-/kinderstoeltjes

Er zijn ook autostoeltjes die een combinatie zijn van een autostoeltje voor baby's én peuters. Zo'n baby-/peuterautostoeltje is geschikt voor baby's en peuters tot 18 kg of 105 cm. Grote merken als Maxi-Cosi en Joie hebben zulke autostoeltjes voor baby's en peuters.

Je kunt ook een autokinderstoeltje kopen dat een combinatie is van een stoeltje voor peuters en kinderen. Bijvoorbeeld het doorgroei autostoeltje van de Hema. Zulke peuter-/kinderautostoeltjes zijn geschikt voor peuters en kinderen van 9-36 kg.