icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Autostoeltjes vergelijken

Laatste update van de test: 17 mei 2022

Autostoeltjes zijn er in vele maten. Welk autostoeltje past bij jouw kind?

Keuzehulp

  196  resultaten
  Sorteer op
  18 van de 196 producten getoond

  Autostoeltjes voor baby's

  Autostoeltjes voor baby's zijn geschikt voor baby's tot ruim 1 jaar, tot 13 kg of tot 83 cm. Een bekend autostoeltje voor baby's is een Maxi-Cosi.

  Vaak zet je een babystoeltje vast met de autogordel. Maar er zijn ook babystoeltjes die je vastzet met isofix, een standaard bevestigingssysteem voor autostoeltjes.

  Autostoeltjes getest

  Wij testen elk half jaar de nieuwste autostoeltjes op veiligheid en gebruiksgemak. Dat doen wij samen met onze internationale partners. Onze test is uitgebreider dan de wettelijke test en toont grote verschillen. We testen autostoeltjes van Maxicosi, Britax Römer, Cybex en vele andere merken. Zo vergelijk en kies je met een gerust hart een veilig autostoeltje dat past bij je kind. 

  Autostoeltjes voor peuters

  Is je baby te groot voor de Maxi-Cosi? Dan heb je een autostoeltje voor peuters nodig. Deze zijn geschikt voor peuters van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar. De autostoeltjes zet je vaak vast met een autogordel. Maar er zijn steeds meer stoeltjes die je vastzet met isofix. Er zijn ook Maxi-Cosi-autostoeltjes voor peuters.

  Kinderstoeltjes

  Als je kind uit het peuterautostoeltje is gegroeid is het tijd voor een kinderautostoeltje. Deze autostoeltjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Vaak worden de autostoeltjes in de categorie groep 2 (voor kinderen van 15 tot 25 kg) en groep 3 (voor kinderen vanaf 22 kg) gecombineerd in 1 autostoeltje. Dit zijn zittingverhogers of autostoelverhogers. Wij testen onder andere Britax Römer-kinderautostoeltjes.

  Combinatie autostoeltjes: baby-/peuterstoeltjes & peuter-/kinderstoeltjes

  Er zijn ook autostoeltjes die een combinatie zijn van een autostoeltje voor baby's én peuters. Deze baby-/peuterautostoeltjes zijn geschikt voor baby's en peuters tot 18 kg of 105 cm. Grote merken als Maxi-Cosi en Joie hebben zulke autostoeltjes voor baby's en peuters.

  Je kunt ook autostoeltjes kopen die een combinatie zijn van een autostoeltje voor peuters en kinderen. Bijvoorbeeld het doorgroei autostoeltje van de Hema. Zulke peuter-/kinderautostoeltjes zijn geschikt voor peuters en kinderen van 9-36 kg.