icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste autostoeltje

Ieder halfjaar testen we de nieuwste autostoeltjes op de bescherming bij een botsing en gebruiksgemak. Per categorie verschilt het welk merk het beste autostoeltje heeft. In oktober 2017 testten we ruim 15 nieuwe autokinderzitjes.

Ronald Vroman
Ronald Vroman

Expert Auto, Fiets & Reizen

 
BesteDetail-Autostoeltjes-Baby-gordel-kleur

Elk halfjaar testen wij babystoeltjes met gordelbevestiging. We beoordelen ze op veiligheid en gebruiksgemak. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 15 maanden oud. Het babystoeltje met gordelbevestiging dat Beste uit de Test is, krijgt een 8,1. De laatste testresultaten zijn van oktober 2017.

Beste uit de Test

Testoordeel 8,1 Vanaf € 269,-


Beste Koop

Testoordeel 7,9 Richtprijs € 130,-


Beste Koop

Testoordeel 7,9 Vanaf € 149,-


BesteDetail-Autostoeltjes-Baby-isofix-kleur

Elk halfjaar testen wij babystoeltjes met Isofix-bevestiging. We beoordelen ze op veiligheid en gebruiksgemak. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 15 maanden oud. De Beste uit de Test Isofix-babystoel krijgt een 8,3. De laatste testresultaten zijn van oktober 2017.

Beste uit de Test

Testoordeel 8,3 Richtprijs € 490,-


Beste Koop

Testoordeel 7,7 Richtprijs € 250,-


BesteDetail-Autostoeltjes-BabyPeuter-isofix-kleur

Elk halfjaar testen wij baby-/peuterstoeltje met een Isofix-bevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar oud, met een gewicht tot 18 kg. Eén Isofix baby-/peuterstoeltje uit onze test is zowel Beste uit de Test als Beste Koop. De laatste testresultaten zijn van oktober 2017.

Beste uit de Test &  Beste Koop

Testoordeel 7,6 Richtprijs € 340,-


BesteDetail-Autostoeltjes-Peuter-gordel-kleur

Elk halfjaar testen wij peuterstoeltjes met gordelbevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar oud. Het hoogst scorende peuterstoeltje met gordelbevestiging uit onze test krijgt een 6,9. 

Testoordeel 6,9 Richtprijs € 220,-


Testoordeel 6,8 Richtprijs € 180,-


Testoordeel 6,6 Richtprijs € 175,-


BesteDetail-Autostoeltjes-Peuter-isofix-kleur

Elk halfjaar testen wij peuterstoeltjes met Isofix-bevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar oud. Twee stoeltjes zijn Beste uit de Test met een 7,8, waarvan eentje ook nog Beste Koop is. 

Beste uit de Test &  Beste Koop

Testoordeel 7,8 Richtprijs € 260,-


Beste uit de Test

Testoordeel 7,8 Vanaf € 449,-


BesteDetail-Autostoeltjes-PeuterKinder-gordel-kleur

Elk halfjaar testen wij peuter-/kinderstoeltjes met een gordelbevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 12 jaar, van 9 tot 36 kg. Het hoogst scorende peuter-/kinderstoeltje met gordelbevestiging uit onze test krijgt een 7,5. De laatste testresultaten zijn van oktober 2017.

Testoordeel 6,4 Richtprijs € 300,-


Testoordeel 6,1 Vanaf € 79,-


Testoordeel 6,1 Vanaf € 102,74


BesteDetail-Autostoeltjes-PeuterKinder-isofix-kleur

Elk half jaar testen wij peuter-/kinderstoeltjes met Isofix-bevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 12 jaar, van 9 tot 36 kg. Het hoogst scorende Isofix peuter-/kinderstoeltje krijgt een 7,5. De laatste testresultaten zijn van oktober 2017.

Beste uit de Test

Testoordeel 7,5 Richtprijs € 320,-


Beste Koop

Testoordeel 7,1 Richtprijs € 140,-


BesteDetail-autostoeltje-kinderen-gordel-kleur

Elk halfjaar testen wij kinderstoeltjes met gordelbevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar, van 15 tot 36 kg. Het Beste uit de test krijgt een 7,7. De laatste testresultaten zijn van oktober 2017.

Beste uit de Test

Testoordeel 7,7 Richtprijs € 180,-


Beste Koop

Testoordeel 7,5 Geen prijsinformatie -


BesteDetail-autostoeltje-kinderen-isofix-kleur

Elk halfjaar testen wij kinderstoeltjes met Isofix-bevestiging. Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3,5 tot 12 jaar, van 15 tot 36 kg. Van de kinderstoeltjes met Isofix zijn er 2 Beste uit de Test met een 7,8.

Beste uit de Test

Testoordeel 7,8 Richtprijs € 170,-


Beste uit de Test

Testoordeel 7,8 Richtprijs € 230,-


Beste Koop

Testoordeel 7,7 Richtprijs € 140,-


De beste autostoeltjes

Waarom een autostoeltje?

Bij een botsing is de kans op ernstig letsel veel kleiner als je kindje in een goedgekeurd autostoeltje zit. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid heeft een kind dat op de achterbank zit in een kinderzitje bij een ongeval 20% minder kans op ernstig letsel en zelfs 30% minder kans op dodelijk letsel dan wanneer het kindje alleen in de autogordel zou zitten.

Top 3 aandachtspunten uit de autostoeltjestest

  1. Prijs: goede autostoeltjes verschillen flink in prijs.
  2. Veiligheid: meerdere autostoeltjes scoren onvoldoende op onderdelen voor veiligheid.
  3. Gebruiksgemak: bij een aantal stoeltjes kost de installatie behoorlijk wat tijd.

Hoe wij testen

Onze autostoeltjestest is strenger dan de wetgeving: de frontale botsing is zwaarder dan de wettelijke test. We testen autostoeltjes in verschillende gewichts- en lengteklassen. Dit zijn zowel stoeltjes met gordelbevestiging als met Isofix-bevestiging. 

Deze autostoeltjes testen wij uitgebreid op veiligheid in een frontale botsing en een botsing van opzij. Ook beoordelen we het gebruiksgemak van het stoeltje en het comfort van je kindje. Wat is het beste autostoeltje? Bekijk de testresultaten

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten

Vergelijk autostoeltjes