icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fikse toeslag premie voor oudere automobilist

Nieuws
|
Oudere automobilisten betalen soms meer dan het dubbele voor hun autoverzekering dan jongeren. 65-plussers die een nieuwe autoverzekering willen afsluiten, worden door de meeste autoverzekeraars namelijk geconfronteerd met een flinke premieopslag vergeleken met 35-jarigen. Bij sommige verzekeraars kunnen ouderen zelfs helemaal geen polis meer afsluiten. De Consumentenbond vindt dit onterecht.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:26 oktober 2015

senior automobilist

Wie een autoverzekering wil afsluiten bij Avéro Achmea, FBTO, ANWB of Unigarant betaalt met een leeftijd vanaf 65 jaar vaak een veel hogere premie voor de autoverzekering dan 35-jarigen. Ook wanneer je inmiddels vele schadevrije jaren hebt opgebouwd. En wie 85 jaar is en een autoverzekering heeft bij Hema, betaalt maar liefst 129% meer dan wanneer hij 35 jaar zou zijn.

Dit zijn enkele bijzondere uitkomsten uit onderzoek van de Consumentenbond naar toeslagenbeleid en leeftijdsgrenzen bij autoverzekeringen.

Protest

Ondanks de jarenlange protesten van de Consumentenbond en andere maatschappelijke organisaties staat het verzekeraars nog vrij om ouderen te weigeren voor een autoverzekering of om hen een toeslag te vragen.

Niet altijd in nadeel

Er valt voor de oudere bestuurder toch iets te kiezen. Een aantal aanbieders weigert 'pas' vanaf 80 jaar. Dit betreft Aon Direct, Ditzo, Reaal, Route Mobiel en Zelf. En van de 42 onderzochte aanbieders hanteren er 25 geen leeftijdsgrens.

Er zijn ook verzekeraars waar een 65-jarige gemiddeld juist goedkoper uit is dan een 35-jarige. Bij Centraal Beheer Achmea is zelfs een 70-jarige gemiddeld nog iets goedkoper uit, al gelden er vanaf 75 jaar wel toeslagen.

Bereken of je autoverzekering goedkoper kan

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen