icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Lagere uitkering inzittendenverzekering zonder autogordel

Nieuws
|
Zit je als passagier in een auto en draag je geen autogordel? Dan krijg je na een ongeval soms niets of maar deels vergoed. Dat blijkt uit een recent onderzoek van onderzoeksbureau Moneyview.
Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 13 juni 2018

autoverzekering-autogordel-wel-niet

Verschillen in uitkering

In de auto ben je verplicht om een gordel dragen. Doe je dit niet, dan krijg je via de schade-inzittendenverzekering (SIV) een lagere uitkering. Bij de meeste autoverzekeringen kun je zo’n inzittendenverzekering afsluiten.

Het verschilt per verzekeraar of je géén of een lagere uitkering ontvangt:

  • De meeste autoverzekeraars (59%) verlagen de uitkering van de inzittendenverzekering met 25%.
  • SNS en nowGo verlagen het bedrag met 30%.
  • ABN AMRO, Bovag en FBTO keren niets uit als een inzittende geen autogordel om heeft.

Uitzonderingen op draagplicht

Kun je geen gordel dragen door een lichamelijke beperking? Vraag dan een ontheffing aan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Voor oude auto's (1971 of ouder) waar geen gordels inzitten, geldt ook een uitzondering.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.