icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Praatpaal ANWB verdwijnt per 1 juli 2017

Nieuws
|
Steeds minder weggebruikers gebruiken voor pechmeldingen de praatpaal langs Nederlandse snelwegen. Als gevolg hiervan heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in overleg met de ANWB besloten de praatpalen op 1 juli 2017 buiten werking te stellen en vervolgens te verwijderen. Wat moet je na 1 juli doen als je pech krijgt?
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 30 juni 2017

ANWB praatpaal

Mobiele telefoon

Om pechhulp in te kunnen roepen, moet je voortaan altijd een opgeladen telefoon met beltegoed of internetverbinding bij je hebben. We raden je aan om standaard een powerbank of auto-oplader in je auto te hebben, zodat je je telefoon kunt opladen als dat nodig is.

Pechhulpdienst bellen

Zorg daarnaast dat je het nummer van de ANWB Alarmcentrale 088 - 269 28 88 in je telefoon hebt opgeslagen of download de gratis Wegenwacht-app. Voordeel van de app is dat je via 1 klik in contact staat met ANWB, die weet dan ook meteen waar je exact staat. Natuurlijk kun je ook een andere pechhulpdienst inschakelen.

Veiligheidstips 

Heb je pech in het verkeer? Volg deze veiligheidstips van de ANWB:

  • Zet je auto altijd zo ver mogelijk naar rechts, liefst in de berm.
  • Draai de wielen naar rechts.
  • Zet de alarmlichten aan.
  • Laat alle inzittenden aan de rechterzijde uitstappen.
  • Blijf achter de vangrail of in de berm wachten op pechhulp.
  • Steek nooit de snelweg over, want dat is levensgevaarlijk!

Bron: ANWB.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.