icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zoek dekking voor vuurpijl

Nieuws
|
Ondank de relatief rustige jaarwisseling, valt de schade aan particuliere woningen en auto met ca. 13 miljoen euro fors hoger uit dan vorig jaar. Of de schade gedekt wordt door de autoverzekering hangt af van de gekozen dekking, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert autoverzekeringenGepubliceerd op:6 januari 2015

Vuurwerk-175x135

De schadeclaims gaan over relatief kleine schades, maar ook grote schades aan woningen en auto’s die vaak door zwaar vuurwerk worden veroorzaakt. Is jouw auto ook beschadigd door vuurwerk?

Veilig allrisk

Als je auto allrisk (WA plus volledig casco) is verzekerd, dan zit je in goed. Deze dekking vergoedt alle schade aan de auto, ook als gevolg van vuurwerkvandalisme. In dit laatste geval is het wel opletten geblazen; een claim voor vandalismeschade kost je doorgaans een aantal schadevrije jaren waardoor je premie omhoog kan schieten. Het loont dan soms de moeite een kleine schade zelf te betalen.
 
Heb je een beperkt cascodekking, dan ben je alleen verzekerd voor schade komend van buitenaf. De vuurwerkschade wordt vergoed, maar helaas is er één uitzondering. Als de auto moedwillig is beschadigd door vuurwerkvandalisme – zoals een rotje in de uitlaat- dan is dit niet gedekt op de beperkt cascodekking. Brandschade die per ongeluk ontstaat, ook als gevolg van vuurwerk, valt wel onder deze dekking.

Pech met alleen WA

Is je auto slechts WA verzekerd, dan heb je dubbel pech en draai je zelf voor de schade op. Hiermee ben je alleen gedekt voor schade die je zelf toebrengt aan anderen. Als er sprake is van een (bekende) dader, dan kun je hooguit proberen de schade op hem te verhalen.
 
Is het wellicht tijd voor een nieuwe autoverzekering? Vergelijk alle premies en voorwaarden via onze Autoverzekeringenvergelijker.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test autoverzekeringen