icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Overstappen bank wapen van ontevreden klant

Nieuws
|
Consumenten die ontevreden zijn over (het beleid van) hun bank, kunnen het beste hun onvrede kenbaar maken door over te stappen naar een andere bank. Consumenten zien vaak op tegen het wisselen van bank, omdat dat veel rompslomp die het met zich mee brengt. Deze vrees is, volgens de Consumentenbond, niet altijd terecht.
ingrid zuurmond 2

Ingrid Zuurmond   Expert betaalrekeningenGepubliceerd op:10 april 2015

overstappen bank 220 x 170

Een hypotheek, met daaraan gekoppeld een betaalrekening, of een lening omzetten is niet zomaar gedaan. Banken willen graag 'totaalklanten' en als consumenten producten weghalen bij de bank, vallen aantrekkelijke kortingen weg.

Gebruik de overstapservice

Als je betaalrekening niet aan andere producten van de bank is gekoppeld, is verhuizen echter betrekkelijk eenvoudig. Consumenten kunnen gebruik maken van de overstapservice die door de banken zelf wordt aangeboden. Relatief weinig consumenten maken gebruik van deze service, de afgelopen jaren slechts zo'n 75.000 klanten per jaar.

Overigens moeten consumenten ook met de overstapservice nog zaken zelf regelen. De Consumentenbond vindt dat de service van de banken alles uit handen moet nemen.

Handige tips bij het overstappen:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.