icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je campingbedje

Heb je eenmaal een campingbedje uitgekozen en aangeschaft, let dan op de volgende punten om hem veilig en optimaal te kunnen gebruiken.

Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden

Bijgewerkt op:  16 februari 2018


1
Pas op met losse matrasjes

Veel ouders kopen een extra matras bij het bedje omdat ze denken dat het bijbehorende matrasje te dun is. Uit onze test blijkt echter dat losse matrasjes gevaarlijk kunnen zijn.

cabino_campingbed_matras_zwart

2
Check de vergrendeling

3
Geen vervanging voor kinderbed

Gebruik het campingbedje niet als permanente slaapplaats. Hier is het niet stevig en stabiel genoeg voor. Ook is het matrasje minder geschikt om altijd op te slapen.

campingbedje-taupe-joie-recht

4
Waar zet je hem neer?

Zet het campingbedje niet bij een raam, verwarming of kachel. Permanente tocht of warmte zijn onprettig voor een kind. Zorg ook dat het bedje niet in de de buurt staat van gordijnen, koorden en snoeren. Een kind kan hierin verstrikt raken.

reisbed-kruipluik

5
Terug in de tas

Het bedje na gebruik weer in de hoes of tas stoppen kan lastig gaan. Let bij de eerste keer daarom goed op hoe het bedje is opgevouwen en hoe het in de tas zit. Neem foto’s of maak een filmpje als je het bedje voor de eerste keer uitpakt.

qute-tas-campingbedje

6
Waar berg je hem op?

Berg het campingbedje in de bijgeleverde tas of hoes op, in een droge ruimte. Dit voorkomt roest- en schimmelvorming.

campingbed-in-tas

7
Op pad? Maak een inpaklijst

Zeker de eerste weken sjouw je van alles met je mee. Heb je haast maar wil je niets vergeten?

Via onze Baby & Kind Facebook-pagina kregen we een handige inpaktip van een moeder: ‘Ik heb standaard een inpaklijst op mijn telefoon staan. Als mijn kind gaat logeren, zet ik alle ‘bullets’ open van de dingen op de lijst die ik nodig heb. Inpakken en afvinken maar! Dat scheelt een hoop ‘wat moet ik allemaal meenemen en ben ik niet vergeten’-gepieker.’

camping-slapen
illust-dossier-probleem-community

Hulp nodig? Vragen?

Waar let je op als je een campingbedje koopt? En zijn alle campingbedjes wel veilig? Stel je vraag aan andere leden van onze community en praat mee of deel je eigen ervarng.

We zijn de topics aan het ophalen...