icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
gebruikstips

Gebruikstips voor je campingbedje

Heb je eenmaal een campingbedje uitgekozen en aangeschaft, let dan op de volgende punten. Zo kun je een campingbed veilig gebruiken.

1

Pas op met extra matras

Ouders vinden een comfortabel matras belangrijk voor hun kind. Uit ons panelonderzoek blijkt dat ouders vaak ontevreden zijn over het basismatras van het campingbed. Ze vinden het te dun, te hard en ongeschikt om op te liggen. 80% van de ouders kiest daarom voor een campingbed met extra matras. Maar een campingbed met een dik matras kan onveilig zijn. Wij raden een extra matras daarom af, zeker voor baby's.

Video: hoe wij campingbedjes testen

2

Geen vervanging voor kinderbed

Gebruik het campingbedje niet als permanente slaapplaats. Hier is er het niet stevig en stabiel genoeg voor. Ook is het matras minder geschikt om altijd op te slapen. Voor het comfort lijkt het misschien een goed idee om een babymatras in het campingbed te leggen. Toch kun je dit beter niet doen. Met een ledikantmatras in het campingbed wordt het bed ondieper. Vooral peuters kunnen hierdoor gemakkelijker uit het reisbed klimmen. Voor grotere kinderen wordt een kampeerbedje met een extra matras dus ook onveiliger.

campingbedje-taupe-joie-recht

3

Campingbedje opzetten

Waar zet je 'm neer?

Kies bij het campingbed opzetten een veilige plek. Plaats het campingbed niet direct naast lage meubels. Handige peuters kunnen zulke objecten gebruiken om uit het bed te klimmen. Zorg ook dat het bedje niet in de de buurt staat van gordijnen, koorden en snoeren. Een kind kan hierin verstrikt raken. Zet het reisbedje ook liever niet direct naast een open raam, verwarming of kachel. Permanente tocht of warmte zijn onprettig voor een kind. 

Bekijk en vergelijk:
Campingbedjes die je makkelijk kunt opzetten (alleen voor leden)

Check de vergrendeling

Controleer voor elk gebruik de vergrendeling door stevig op het bedje te duwen. Doe dit zelfs als je hebt gehoord dat de vergrendeling is vastgeklikt.

Campingbedje neerzetten

4

Campingbedje inklappen

Inklappen

Een campingbed inklappen na gebruik kan lastig zijn. Let bij de eerste keer daarom goed op hoe het bedje is opgevouwen en hoe het in de tas zit. Neem foto’s of maak een filmpje als je het bedje voor de eerste keer uitpakt.

Bekijk en vergelijk:
Campingbedjes die je makkelijk kunt inklappen (alleen voor leden)

Opbergen

Berg het campingbedje op in de bijgeleverde tas of hoes. Bewaar het bedje in een droge ruimte. Dit voorkomt roest- en schimmelvorming.

Bekijk en vergelijk:
Campingbedjes die je gemakkelijk opgevouwen in de tas kunt stoppen (alleen voor leden)

campingbed-in-tas

Test campingbedjes