icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Amazon betreedt Nederlandse markt voor e-books

Nieuws
|
De Amerikaanse webwinkel Amazon biedt vanaf woensdag e-books en e-readers aan in Nederland. Ze doen dat via de Kindle Store op www.amazon.nl. waar bezoekers eerst nog werden doorverwezen naar de Britse website.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 12 november 2014

Amazon.nl

Bij de lancering van de nieuwe webwinkel zijn er ruim 20.000 Nederlandstalige titels verkrijgbaar en meer dan 3 miljoen titels in andere talen. Om al die e-books te kunnen lezen kun je op dezelfde plek nu ook Kindle e-readers aanschaffen. Deze worden vanuit Duitsland gratis thuisbezorgd.

Amazon verkoopt drie verschillende e-readers: de Kindle voor €59, de Kindle Paperwhite voor €99 en de Kindle Voyage voor €189. De laatste twee modellen zijn verkrijgbaar met wifi en 3G en hebben net iets betere eigenschappen dan het instapmodel zoals een scherm met een hogere resolutie.

De e-readers en de apps zijn nu ook beschikbaar in de Nederlandse taal. Voorheen kon je wel een Kindle aanschaffen uit het buitenland maar was de taal van het apparaat Engels.

Wij hebben de wifiversie en de 3G-versie van de Kindle Paperwhite getest. Bekijk de testresultaten en vergelijke andere e-readers.

Bron: Emerce

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.