icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Brein wil zwarthandel in e-books aanpakken

Nieuws
|
De Nederlandse uitgevers en stichting Brein willen de handel in illegaal gekopieerde elektronische boeken (e-books) aanpakken.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 11 mei 2010

Door de opkomst van e-readers en de introductie van de iPad (buiten Nederland) zou het illegale onlineaanbod van e-books sterk gegroeid zijn, stelt stichting Brein, die al jaren strijdt tegen ‘onlinepiraterij’.

De Groep Algemene Uitgevers (GAU) heeft de hulp ingeroepen van Brein voor het opsporen en verwijderen van het illegale boekenaanbod. Brein zegt uitwisselsites in de gaten te houden, advertenties van aanbieders te verwijderen en hen juridisch aan te pakken.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.