icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

E-bike in opmars

Nieuws
|
Elektrische fietsen zijn ongekend populair. In 2011 zijn 178.000 fietsen met elektrische trapondersteuning verkocht, 7% meer dan in 2010. De gemiddelde prijs die een consument in 2011 aan een e-bike heeft uitgegeven bedroeg €1918.
Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op: 3 februari 2012

Ook op de Fietsvakbeurs, waar nieuwe modellen worden gelanceerd, is het 'elektrisch' wat de klok slaat. De trend is lichter en hipper. Met de nieuwe modellen wil de branche ook andere doelgroepen bereiken. Tot nu toe vormen de wat oudere toerfietsers het leeuwendeel van de gebruikers. Een nieuwe ontwikkeling is dat in steeds meer fietsen de accu is weggewerkt in de schuine buis van het frame of de kettingkast. Consumenten kunnen vaak kiezen voor drie of vier soorten accu's, oplopend in vermogen.

Over enkele weken worden de testresultaten in dit dossie vernieuwd en aangevuld.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.