icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope e-bikes vallen niet tegen

Nieuws
|
Het aanbod van écht goedkope e-bikes stijgt enorm. Daar zitten dan ook écht slechte fietsen tussen, maar soms ook pareltjes. De Consumentenbond heeft 3 fietsen onder de €1000 aangeschaft en getest, vooral de Stella Albatros maakt indruk. Daarnaast testten we ook een moderne e-bike met Bosch-motor: de Trek LM 500+. Ook deze komt goed uit de test.
Ronald Kamp_S

Ronald Kamp   Expert elektrische fietsenGepubliceerd op:22 november 2013

Onder de €1000

In aanvulling op de test van mei 2013 testten we 3 e-bikes met een aanschafprijs van maximaal €1000:

  • Pro ebike CR8 SR Suntour (€950), deze krijgt een gemiddeld Testoordeel;
  • Van Speijk No T23 (€900), ook deze krijgt een gemiddeld Testoordeel;
  • Stella Albatros (€1.000), deze krijgt een opvallend hoog Testoordeel (maar niet zo hoog als de Beste uit de Test en Beste koop).

Ga voor de testresultaten naar de vergelijker e-bikes (alleen voor leden).

Trek-fiets met Bosch-motor

Trek LM500+Veel beginnende én gevorderde e-bikers hebben de fietsen met Bosch-techniek op het netvlies staan: de motor zit niet in het voor- of achterwiel, maar op de trapas gemonteerd. Daardoor heeft de fiets een laag zwaartepunt - dat is goed voor de rijeigenschappen - en de Bosch-motor levert een goede en soepele ondersteuning bij wegrijden en bij constante snelheid.

E-bikes met deze techniek zijn niet goedkoop. Zo heeft de geteste Trek LM500+ een richtprijs van €2500. Waarom de Trek-fiets wel hoog scoort, maar niet goed genoeg om het predicaat Beste uit de Test te verdienen, lees je in de vergelijker e-bikes (alleen voor leden).

Zie ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.