icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nederland echt e-bikeland

Nieuws
|
Uit de jongste cijfers van de brancheverenigingen Bovag en RAI Vereniging blijkt dat Nederland nog steeds een echt e-bikeland is. Alleen in Duitsland worden nog meer e-bikes verkocht, alle andere Europese landen blijven ver achter.
Ronald Kamp_S

Ronald Kamp   Expert elektrische fietsenGepubliceerd op:23 oktober 2015

Gebruikstips levensduur accu e-bike verlengen

Uit cijfers van de brancheverenigingen blijkt we ook steeds meer kilometers per jaar afleggen op de fiets. Rond het jaar 2000 was dat nog gemiddeld 865 kilometer per jaar, in 2014 zaten we al op (net) boven de 1000 kilometer. Die toename komt vooral op het conto van de zeer populaire e-bike. Het aandeel daarvan in de nieuwverkopen is in tien jaar gestegen van 3 naar 22%.

De 'oude, trouwe' stadsfiets blijft in de nieuwverkoop onverminderd populair. Naast de stadsfiets en de e-bike worden er vooral veel hybride fietsen (waaronder tracking bikes) en kinderfietsen verkocht. Een kleinere groep fietsers wil een racefiets, MTB/ATB of vouwfiets.

e-bikeverkoop

Alleen in Duitsland worden nog meer e-bikes verkocht (480.000 in 2014), wij volgen met 223.000 en in België zijn vorig jaar 130.000 e-bikes verkocht. De rest van de Europese landen volgen op grote afstand.

e-bikeverkoop2

Brom- en snorfietsen

Sinds 2007 is de snorfiets veel populairder geworden dan de bromfiets. Maar zie dit wel relatief, want de Nederlander koopt nog veel liever een e-bike.

e-bikeverkoop3 

Bron: Bovag/RAI

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.