icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste elektrische tandenborstel voor kinderen

Test
|
Vanaf ongeveer 3 jaar kun je kinderen laten poetsen met een elektrische tandenborstel speciaal voor kinderen. De kindertandenborstels beloven schonere kindertanden. Maar daar blijft het niet bij. Want tandenpoetsen zou met deze borstels ook leuk worden en geen gedoe meer. Is dat echt zo? Wij zochten het uit.
Bart Lucassen_S

Bart Lucassen   Expert elektrische tandenborstelsGepubliceerd op:3 februari 2023

kindertandenborstels

3 highlights uit de test

 1. 1
  Plak verwijderen het belangrijkste

  Een elektrische tandenborstel voor kinderen óf volwassen, moet vooral goed plak verwijderen. Wij testten bij 3 verschillende kindertandenborstels hoe goed ze dat deden. En sommige deden het beter dan andere.

 2. 2
  Apps maken het leuk

  Alle tandenborstels die we testten hebben een bijbehorende smartphone app. In zo’n app wordt van het poetsen een spelletje gemaakt. Dat klinkt als een uitkomst en dat kan het ook zijn. Maar verwacht er ook weer niet te veel van.

 3. 3
  Veel keus, of toch niet?

  We hebben slechts 3 tandenborstels getest, maar dat is wel meteen vrijwel het hele aanbod. Die verschillende borstels zijn er in allerlei varianten. De opzetborstels bepalen ook voor welke leeftijd hij geschikt is. Maar je hoeft niet altijd een speciale kindertandenborstel te kopen.

Conclusie

Een elektrische tandenborstel voor kinderen is zeker het overwegen waard. Ons advies is dat elektrisch poetsen beter is dan handmatig poetsen. Ook omdat je met een elektrische borstel makkelijker 2 keer per dag 2 minuten poetst. Dat geldt nog sterker bij kindertandenborstels. En poetsen met de apps gaat spelenderwijs. Daardoor kunnen kinderen vaker en beter gaan poetsen.

De Beste uit de Test

Wil je overstappen op een elektrische tandenborstel, dan is de .... Beste uit de Test. Voor beide leeftijdscategorieën verwijderde de borstel van ... beter plak in onze test. Ook de accu haalde betere scores. Er is geen Beste Koop, want daarvoor is het aanbod te beperkt.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue