icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste elektrische tandenborstel voor jou, door ons getest

Welke elektrische tandenborstel verwijdert het best tandplak en is prettig in gebruik? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle tandenborstels grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben elektrische tandenborstels voor je getest

Laatste update van de test: 3 februari 2023
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke elektrische tandenborstel uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke elektrische tandenborstels goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Wij hebben verschillende merken en modellen elektrische tandenborstels getest op tandplakverwijdering, gebruiksgemak, accuduur en geluid.

Lees meer over hoe wij elektrische tandenborstels testen.

 • Elektrische tandenborstel highlight 1 - simpel is goed genoeg

  1. Simpel is goed genoeg

  Elektrisch poetsen is beter dan met de hand. Maar het is een misverstand dat alleen dure elektrische tandenborstels goede resultaten leveren. Sommige elektrische tandenborstels van een paar tientjes doen niet onder voor de duurdere modellen. Een goede elektrische tandenborstel hoeft dus niet veel te kosten.

 • Elektrische tandenborstel highlight 2 - verschil aanbieders

  2. Verschil tussen de twee grootste aanbieders

  Zowel Oral-B (Braun) als Philips produceren veel soorten borstelhouders en opzetborstels. Het verschil tussen de merken zit hem vooral in de manier waarop de borstel beweegt. Oral-B maakt vooral kleine ronde borstels die in de rondte en op-en-neer bewegen. De borstels van Philips lijken meer op gewone tandenborstels en bewegen heen-en en weer terwijl ze tegelijkertijd trillen. 

 • Elektrische tandenborstel highlight 3 - opzetborstels

  3. Oneindig veel opzetborstels

  Hoewel er maar twee grote merken zijn, zijn er oneindig veel soorten opzetborstels. Naast de A-merk borstels bieden supermarkten en drogisterijen vaak een enorm aanbod aan namaakborsels. Wij testen de houders met verschillende opzetborstels. Opmerkelijk: de zachte borstels voor gevoelige tanden blijken minder goed tandplak te verwijderen.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen elektrische tandenborstels op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van elektrische tandenborstels en alle andere producten die we testen.
 

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste elektrische tandenborstel is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.