icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste opzetborstel

Test
|
Originele opzetborsteltjes voor elektrische tandenborstels zijn niet goedkoop. Als je ze bij de supermarkt koopt betaal je al snel meer dan €6 per borstel. Maar er zijn veel goedkope alternatieven te koop bij supermarkt, drogist en online. Zijn die even goed als de 'echte'? Wij zochten het voor je uit.
Bart Lucassen_S

Bart Lucassen   Expert elektrische tandenborstelsGepubliceerd op:2 januari 2020

Let op!
Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.
Opzetborstels elektrische tandenborstel

Test opzetborstels

Laatste update: 2 januari 2020

Wij zijn er bijna..

Wat opvalt in de test opzetborstels

 1. 1
  Originele Oral-B opzetborstels zijn duur

  Bij elektrische tandenborstels van Oral-B heb je de keuze uit meerdere opzetborstels. Oral-B opzetborstels zijn duur. Als je deze borstels bij de supermarkt of de drogist koopt, betaal je gemakkelijk meer dan €6 per borstel. Je moet ze om de 3 maanden vervangen, dus dat is €24 per jaar. 

 2. 2
  Alternatieve borstels zijn veel goedkoper

  Alternatieve borstels voor Oral-B opzetborstels zijn breed verkrijgbaar. Je koopt ze bij supermarkten, drogisterijen, online of bij winkels zoals Hema Blokken en Action. Ze zijn veel goedkoper dan de originele. Ze kosten rond de €2 per borstel. Bij de Action kosten de borsteltjes zelfs 37 cent per stuk.

 3. 3
  Maar zijn ze ook beter?

  Maar zijn de alternatieve opzetborstels ook even goed? Of zelfs beter? We vergeleken 13 alternatieve borstels met 2 Oral-B opzetborstels. We bekeken hoe goed ze plak verwijderden en hoe fijn ze zijn in het gebruik. We zagen flinke verschillen. Eén opzetborstel raden we helemaal niet aan.

Conclusie

We testen opzetborstels voor elektrische tandenborstels van Oral-B.
We beperken ons tot Oral-B, omdat daar veel meer alternatieve opzetborstels van te krijgen zijn. Voor tandenborstels van concurrent Philips Sonicare zijn er veel minder alternatieven.

Veel alternatieve borstels zijn identiek aan elkaar. We publiceren over 15 borstels, maar we testten maar 9 unieke opzetborstels.

We testen de prestaties van elektrische tandenborstels door een panel te laten poetsen. Deze test herhaalden we met  alternatieve opzetborstels. Voor- en achteraf bepalen we de hoeveelheid plak en we bepalen hoe goed de borstel tandplak verwijdert. We testen alle opzetborstels met dezelfde houder.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in