icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kingpolis verbetert voorwaarden flink

Nieuws
|
Kingpolis heeft de voorwaarden van zijn fietsverzekeringen flink verbeterd. De nieuwe polissen van het volmachtbedrijf uit het Friese Lemmer, dat hierbij samenwerkt met Europeesche Verzekeringen, zijn sinds medio maart af te sluiten bij diverse rijwielhandelaren.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 23 maart 2015

Verbeteringen zijn onder meer dat je in geval van diefstal of total loss gedurende de eerste 3 jaar het aankoopbedrag plús eventuele prijsstijgingen van maximaal 4% per jaar krijgt uitgekeerd. Met de doorlopende verzekering krijg je daarna nog altijd de aankoopwaarde. De aflopende verzekering stopt automatisch na 3 jaar.

Verder krijg je met beide varianten premie terug in geval van overlijden, verhuizen naar het buitenland of als je de fiets hebt verkocht. Je kunt kiezen tussen dekking tegen alleen diefstal óf diefstal en beschadiging (Casco Compleet). Pechhulp is optioneel bij te verzekeren.

Hoger Testoordeel

Dit alles heeft geleid tot aanzienlijk hogere Testoordelen in onze vergelijker. De ‘gewone’ fietsverzekeringen scoren nu een 8,0 (doorlopend) en een 7,3 (aflopend). De e-bikeverzekeringen doen het nog een tandje beter, met een 8,1 respectievelijk 7,5. Bij e-bikes geldt nog dat schade aan de accu is gedekt, maar na 1 jaar geldt een eigen risico van €75 en na 3 jaar is dat €150.

Nog meer smaken

Kingpolis kent hiernaast al twee jaar het uitgebreide, maar nogal prijzige Fiets Service Abonnement. Tot slot kun je via de site Rijwielverzekeren.nl sinds kort een fietsverzekering van Europeesche afsluiten, maar dat betreft het oude product met beduidend mindere voorwaarden dan de polissen die de combinatie Kingpolis/Europeesche nu aanbiedt via de fietsendealers.

Bron: Kingpolis/Consumentenbond

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.