icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Firmware camera update

Wil je de software van je camera goed werkend houden? Voer dan een firmware-update uit. Je kunt ook een lens een update geven.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet     Expert Elektronica Bijgewerkt op: 17 augustus 2022

Artikel camera firmware update

Nieuwe functies of fouten herstellen

Sommige camera's kun je een zogenaamde firmware-update geven. Zo'n update herstelt bijvoorbeeld een fout in de besturing van de camera. Of de camera krijgt extra of verbeterde functies van een update.

De fabrikant geeft altijd een beschrijving van de wijzigingen in de firmware- update. Installeer de update alleen als je vindt dat deze wijzigingen meerwaarde hebben. Controleer nadat je een camera hebt gekocht altijd of er een firmware-update is. Neem de tijd om deze uit te voeren.

Lens updaten

Firmware-updates zijn er niet alleen voor camera's, maar ook voor lenzen. Zo kunnen camera en lens beter samenwerken.  Je lens moet vast zitten aan je camera om hem te kunnen updaten. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.