icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Firmware camera update

Wil je de software van je camera goed werkend houden, dan is het verstandig een firmware-update uit te voeren. Ook is het mogelijk een lens een update te geven.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 10 januari 2022

Artikel camera firmware update

Nieuwe functies of fouten herstellen

Sommige camera's kun je een zogenaamde firmware-update geven. Zo'n update zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een fout in de besturing van de camera wordt hersteld. Of de camera krijgt extra of verbeterde functies.

De fabrikant geeft altijd een beschrijving van de wijzigingen in de firmware- update. Installeer de update alleen als je vindt dat deze wijzigingen meerwaarde hebben. Controleer na aankoop van een camera altijd of er een firmware-update is en neem de tijd om deze uit te voeren.

Lens updaten

Firmware-updates zijn er niet alleen voor camera's, maar ook voor lenzen. Zo kunnen camera en lens beter samenwerken. Om een lens te kunnen updaten, moet deze op de camera bevestigd zijn.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.