icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Samsung stopt met camera's

Nieuws
|
Samsung stopt met foto- en videocamera's en bijbehorende accessoires, zoals lenzen. Langdurige technische ondersteuning is daardoor onzeker. De Consumentenbond adviseert consumenten om hier rekening mee te houden bij een eventuele aankoop.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert fotocamera'sGepubliceerd op:28 januari 2016

Samsung-stopt-met-camera's

In onze vergelijkers van camera's en lenzen plaatsen we bij elk Samsungproduct een waarschuwing.

Dalende vraag

Samsung stopt in Nederland met de verkoop van foto- en videocamera's omdat de vraag ernaar 'geleidelijk en aanhoudend' daalt. De sales- en marketingactiviteiten worden daarom afgebouwd. Onze buitenlandse zusterorganisaties zien lokaal hetzelfde gebeuren.

Samsung wil niet bevestigen dat de productie wereldwijd gestaakt wordt. Maar het lijkt erop dat alle lopende bestellingen geproduceerd worden en dat het daarna einde oefening is. Zowel Samsung als Nikon ontkennen eerdere geruchten dat Nikon Samsungs cameratechnologie zou overnemen.

Garantie

Als de productie stopt, zullen op langere termijn reparatieonderdelen schaars worden. Volgens Samsung verandert er echter niets aan de serviceverlening en de afgesproken garantievoorwaarden. 'De klant kan naar ons contact center blijven bellen (0900-Samsung), ook nadat de garantieperiode is verstreken.' Buiten garantie worden er wel kosten voor reparaties gerekend. Reparaties op camera's worden uitgevoerd door Tech Repair in Bergen op Zoom. 

Let op! De verkoper van het product is je eerste aanspreekpunt als je aanspraak wilt maken op garantie.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.