icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bosch Keukenmachine met sensor en weegschaal (IFA 2016)

Nieuws
|
Op de IFA in Berlijn, één van de grootste 'consumer electronics' beurzen ter wereld, introduceerde Bosch de nieuwe lijn keukenmachines: de OptiMUM (vanaf €699,00). Opvallend aan deze keukenmachine is dat hij een geïntegreerde digitale weegschaal heeft en een sensor waardoor de machine vanzelf stopt met kneden of mengen.
Lauri ten Grotenhuis_S

Lauri ten Grotenhuis   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:13 september 2016

keukenmachine-Bosch-OptiMum

Geïntegreerde digitale weegschaal

Verschillende uitvoeringen van de Bosch OptiMum hebben een ingebouwde digitale weegschaal. Dat is al handig, maar wat interessant is, is dat de weegschaal overal werkt. Dus niet alleen in de kom, maar ook als je de blender of mulitmixer gebruikt. De weegschaal heeft een bereik van 0 tot 5000 gram.

De weegschaal heeft ook een 'tarrafunctie' waarmee je de teller op 0 zet als je een nieuw ingrediënt wilt wegen. Je kunt ook gebruik maken van de terugtelfunctie. Vul het benodigde gewicht in en de weegschaal geeft aan hoeveel er nog bij moet. Een signaal geeft aan dat je er bijna bent.

SensorControl Plus

Op alle machines uit de lijn zit de functie SensorControl Plus. Als je dit gebruikt stopt de OptiMUM automatisch zodra de room, eiwitten of het deeg de juiste consistentie hebben. Je kunt ook gebruikmaken van de timerfunctie.

Herkenning van accessoires

Ook interessant is de 'Smart Tool-detectiefunctie'. Hierdoor weet de machine welk deeghulpstuk op dat moment wordt gebruikt. De machine past de snelheidsinstelling daarop aan. De accessoires zijn voorzien van een kleurcoderingssysteem. Dat geeft aan welk accessoire op welk aansluitpunt bevestigd moet worden.

Verschillende uitvoeringen

De OptiMUM wordt standaard geleverd met een deeghaak, klopper met siliconenrand en mengkom. Daarnaast zijn er 4 verschillende versies, al dan niet met geïntegreerde weegschaal en/of met snijschijven en blender.

Er zijn verschillende accessoires bij te kopen. Die zijn afzonderlijk verkrijgbaar of als set (set vanaf €89,99 tot €199,99), waarbij elke set een bepaald thema heeft:

  • snijschijven
  • multimixer
  • snijmes
  • citruspers
  • universele hakker en maler
  • blender met bewaarcontainers en meeneembeker
  • gehaktmolen
  • worstvuller
  • pastarollers
  • glazen blenderkan

De Bosch OptiMUM is in de loop van september 2016 te koop.

Bekijk ook: specificaties en testresultaten van andere keukenmachines.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test keukenmachines