icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

De beste keukenmachine

In 2015 testten we keukenmachines en foodprocessors van onder andere Bosch, Kenwood, Philips en KitchenAid. Ze zijn getest op prestaties, gebruiksgemak en constructie. De beste keukenmachine scoort een 8,9 en de Beste Koop een 7,7.


De beste keukenmachine voor jou

Ga je kloppen, hakken of pureren? Bij de testresultaten zie je in één oogopslag welke keukenmachine het beste bij jou past.

Bekijk de testresultaten
 • BesteDetail-Keukenmachines-kleur

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 300,-

  Testoordeel 8,9

  5 reviews

 • BesteDetail-Keukenmachines-kleur

  Beste Koop

  Vanaf € 69,-

  Testoordeel 7,7

  1 review

Welke keukenmachine is geschikt voor je?

Top 3 aandachtspunten uit de keukenmachinetest

 1. Prijs: duurder is niet altijd beter.
 2. Prestaties: een aantal foodprocessors scoort goed op de typische taken van een keukenmachine.
 3. Klusjes: het verschilt sterk per machine welke taken hij kan doen en hoe hij erop scoort.

Beste keukenmachine

De machine die het hoogst scoort, is veelzijdig en scoort (zeer) goed op alle klussen waarvoor hij geschikt is. Daarnaast is hij zeker niet de duurste uit de test. Voor de Beste Koop hebben we berekend welk apparaat alle 15 keukenklusjes uit ons testprogramma kan doen en daarbij de beste prijs-kwaliteitverhouding geeft.

Let op: in de vergelijker staan ook nog keukenmachines die in 2012 al zijn getest. Omdat dit testprogramma afwijkt, kunnen alleen de keukenmachines die getest zijn in 2015 Beste Koop of Beste uit de Test worden. Bekijk de testresultaten en zie in één oogopslag welk apparaat je het beste kunt kopen.

Kloppen, kneden, snijden en raspen

We testten zowel apparaten die in eerste instantie bedoeld zijn voor kloppen, mixen en kneden (keukenmachines), als apparaten die vooral gericht zijn op hakken, raspen en snijden (foodprocessors). Maar alle apparaten hebben accessoires die ze veelzijdig maken. Zijn de geteste keukenmachines en foodprocessors ook echt beter in de klusjes waarvoor ze zijn ontworpen? Bekijk de testresultaten en kies de keukenmachine of foodprocessor die voldoet aan jouw wensen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten