icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kinderwagen: achteruit kijken heeft de voorkeur

Nieuws
|
Niet bij alle soorten kinderwagens kun je het zitje zó plaatsen dat het kind met zijn gezicht naar je toe zit. Terwijl dat volgens deskundigen wel het best is. Als ouders contact hebben met hun baby is dat goed voor de ontwikkeling van het kind: het leert eerder lachen en praten.
else meijer

Else Meijer   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:2 januari 2017

Gebruikstips_metjewagenoppad

Achteruit kijken

Uit onderzoek onder 2700 ouders blijkt dat kinderen die naar de ouders kijken meer dan 2 keer zoveel lachen als kinderen die in de rijrichting kijken. Ze sliepen veel vaker in de wagen, iets dat duidt op minder stress.

Ouders blijken meer te praten tegen baby's die hen aankijken dan tegen baby's met wie ze geen oogcontact hebben. Als ze tenminste niet lopen te 'appen', wat je steeds vaker ziet. De taalontwikkeling gaat makkelijker als ouder en kind naar elkaar kijken. Als de ouder tegen de baby praat gaat hij klanken en woorden herkennen en imiteren. Dat is een eerste aanzet tot praten.

Maar er zijn ook mensen die vinden dat een kind juist veel opsteekt van zijn omgeving en daarom beter de wijde wereld in kan kijken, dus ‘vooruit’ moet kijken.

Kijkrichting wisselen

Wij testen regelmatig 3-in-1-kinderwagens en buggy’s. Bij bijna alle combinatiewagens die wij hebben getest kun je de wieg of de zitting omdraaien. Je kunt dan zelf kiezen wat je het best vindt. Of de kijkrichting afwisselen. De buggy’s die wij testten hebben deze mogelijkheid niet.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.