icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Probleem met draagstang Bugaboo Cameleon3

Nieuws
|
Opnieuw heeft Bugaboo bij een kinderwagen een probleem geconstateerd met de draagbeugel. Deze keer gaat het om de beugel van de nieuwste versie van de Cameleon, de Cameleon3. Bugaboo adviseert om de draagbeugels niet meer te gebruiken.
Noelle van der Weel-280px

Noëlle van der Weel   Expert kinderwagensGepubliceerd op:9 april 2013

Het bevestigingspunt van de draagbeugel kan breken als je de wieg of het zitje op een bepaalde manier draagt: tegen je heup aan en met onderhandse grip. Als je vervolgens de wieg of het zitje flink naar je toetrekt, kunnen krachten optreden waartegen het bevestigingspunt niet bestand is. Het is wereldwijd enkele keren voorgekomen dat daarbij het bevestigingspunt van de beugel brak. In een paar gevallen leidde dit tot een gevaarlijke situatie.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit noemt het risico niet hoog en vindt dat Bugaboo voldoende maatregelen neemt om de gevaarlijke situatie te voorkomen. 

Bugaboo Cameleon3 door de Consumentenbond getest

De Consumentenbond heeft de Bugaboo Cameleon3 vorig jaar getest en hij verdiende toen het predicaat Beste uit de test. Omdat Bugaboo genoeg maatregelen neemt om het probleem met de stang op te lossen, hebben wij besloten om dit predicaat te handhaven.

Gratis nieuwe draagstang

Bugaboo adviseert om de draagbeugels niet meer te gebruiken. Het bedrijf stuurt alle klanten die zich melden gratis een nieuwe draagstang toe. Ook als je de wagen tweedehands hebt gekocht. Mochten er in winkels nog modellen worden verkocht die de oude draagbeugel hadden, dan is deze er als het goed is door de winkelier afgehaald. De winkelier kan de klant begeleiden bij het aanvragen van de nieuwe beugel. 

Op de website van Bugaboo kun je kijken of de situatie voor jouw kinderwagen geldt. In dat geval kun je je daar aanmelden voor een nieuwe beugel.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er een probleem is met de draagstang bij bepaalde kinderwagens van Bugaboo. Eind 2012 deed zich een probleem voor met de draagstang van de Donkey en het oude model van de Cameleon.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.