icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste kinderkoptelefoons

Test
|
Kinderkoptelefoons zijn speciale kleurrijke koptelefoons voor kinderen om veilig muziek en video's mee te beluisteren. Deze koptelefoons kunnen tegen een stootje en het geluid kan niet te hard. Zo worden de oren beschermd. Maar de ene koptelefoon biedt betere bescherming dan de andere. Bekijk onze aanraders.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert koptelefoonsGepubliceerd op:27 maart 2024

kinderkoptelefoons-header

Kinderkoptelefoons in de test:

Laatste update: 27 maart 2024

Wij zijn er bijna..

Wat opvalt in de test kinderkoptelefoons

  1. 1
    Veilig voor het gehoor

    Alle fabrikanten geven aan dat de koptelefoon begrensd is op 85 dB om gehoorschade te voorkomen. Maar in onze test zien we toch grote verschillen in maximale volume tussen de koptelefoons. De één blijft ver onder die grens, terwijl een ander toch boven de grens uit komt.

  2. 2
    Tegen een stootje

    Kinderen kunnen ruw met spullen omgaan. We kijken daarom hoe de koptelefoons eraan toe zijn na 10 keer vallen vanaf zo'n 2 meter hoogte op een betonnen vloer. We testen ook of ze tegen een regenbui kunnen. En we buigen bij bedrade modellen de audiokabel 30.000 keer om te zien of die beschadigt of breekt.

  3. 3
    Goed geluid

    Het geluid van de koptelefoon moet natuurlijk ook gewoon goed klinken. We testen de geluidskwaliteit met een panel van ervaren luisteraars, zoals we dat ook bij onze standaard koptelefoontest doen.

Hoe wij kinderkoptelefoons testen

Koptelefoon testWe hebben 8 kinderkoptelefoons getest met een aantal speciale tests gericht op kinderen. Daarnaast testen we ze ook op dezelfde manier als standaard koptelefoons. Zo kunnen we goed adviseren welke kinderkoptelefoons goed en veilig zijn, en welke minder.

  • Geluidskwaliteit
  • Gebruiksgemak en draagcomfort
  • Accuduur
  • Bouwkwaliteit
  • Gehoorbescherming (maximale volume)
  • Schadelijke stoffen

Conclusie

Voor een paar tientjes heb je al een goede kinderkoptelefoon. De modellen met kabel zijn wat goedkoper. Voor de draadloze varianten betaal je wat meer. Bepaal waarmee je kind de koptelefoon gaat gebruiken. Bij veel tablets heb je een koptelefoonaansluiting, maar lang niet bij allemaal. Het is ook mogelijk om de koptelefoon met draad te gebruiken met een speciale adapter.

Om gehoorschade te voorkomen is het goed om te letten op het maximale volume. We hebben dit getest via bluetooth én bedraad. Afhankelijk van wat er mogelijk is met de betreffende koptelefoon.

Ook de geluidskwaliteit is belangrijk. Over het algemeen is de kwaliteit redelijk voor deze prijs. Er zijn ook modellen waar het wat tegenvalt.

Bij koptelefoons met een accu is het ook fijn als je hem lekker lang kunt gebruiken. Ook daar zijn best grote verschillen te zien. Heeft je apparaat een kabelaansluiting? Dan hoef je niet te denken aan het opladen van de koptelefoon wanneer je kiest voor een bedraad model.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue