icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste koptelefoon met draad

Test
|
Een koptelefoon met draad of snoer is zo gek nog niet. Draadloos is wel makkelijker, maar ook duurder en niet altijd storingsvrij. Met een draad wordt de geluidskwaliteit in ieder geval niet beperkt.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert koptelefoonsGepubliceerd op:24 september 2021

Let op!
Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.
02_koptelefoons-gebruiktips-zet-m-goed-op-02

Koptelefoons met draad

Laatste update: 24 september 2021

Wij zijn er bijna..

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Klinkt goed!

  Je koptelefoon moet gewoon goed klinken. Daarom beoordelen we het geluid met een vast panel van ervaren muziekluisteraars. En voor goede kwaliteit hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen.

 2. 2
  Comfortabele koptelefoon

  De ene koptelefoon zit beter dan de ander. Het panel beoordeeld hoe de koptelefoon aanvoelt wanneer je hem een tijdje op je hoofd hebt. Bij een goede koptelefoon merk je veel minder dat je hem draagt.

 3. 3
  Storende draden

  Een koptelefoon met draad scheelt gedoe met een accu, maar de draad kan ook storend zijn. Soms hoor je bewegingen van de draad terug in het geluid van de koptelefoon. Ook dit nemen we mee in onze test. 

Koptelefoon met draad

Er komen steeds meer draadloze koptelefoons op de markt, maar een koptelefoon met draad heeft ook zo zijn voordelen. Je hoeft hem nooit op te laden. En als je er zuinig mee omgaat, is een koptelefoon met een snoer gemakkelijk jarenlang te gebruiken.

We hebben tussen 2017 en 2020 verschillende koptelefoons met draad getest. Recent zijn er door de opkomst van draadloze oortjes en koptelefoons een stuk minder modellen op de markt gebracht. Maar bestaande modellen kunnen zeker interessant door de prijs en andere kwaliteiten.

In de test zitten zowel modellen met een 'open' als 'gesloten' klankkast. Een open klankkast laat het geluid door, je hoort dus meer van je omgeving en je omgeving hoort meer van de muziek die je afspeelt. Dit zijn koptelefoons die je in een rustige omgeving gebruikt, bijvoorbeeld thuis. Voor onderweg zijn ze niet geschikt.

Bijna alle geteste koptelefoons sluit je met een mini jack- of 3.5mm-ingang aan op je apparaat. Deze ingang is de afgelopen jaren helaas bij veel smartphones verdwenen. Het is wel mogelijk om een adapter te gebruiken om de koptelefoon met draad aan te sluiten.

Conclusie

Het model met de hoogste score haalt een 8,2 in onze test. Het is een model waarbij de oorkussens over het oor vallen. Opvallend is dat deze koptelefoon een 'Open' model is. Je kunt geluiden van buitenaf horen. Maar anderen kunnen ook goed horen welke muziek je speelt, als het volume hoog staat. Een voordeel van een open ontwerp is dat de speakertjes geen last hebben van een afgesloten ruimte, waar resonanties in kunnen ontstaan. Het resultaat is een zeer goede geluidskwaliteit.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue