icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Rabo Safe2Pay

Eerste indruk
|
Sinds kort kun je bij een aantal webwinkels betalen via Rabo Safe2Pay. Je betaling komt tijdelijk op een tussenrekening van de Rabobank te staan. Het bedrag gaat pas naar de verkoper nadat je het product hebt geaccepteerd bij levering.

 

kirsten van loon

Kirsten van Loon   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:23 april 2019

AanbiederRabobank

Kosteneventueel een toeslag die de webwinkel rekent

Productbetaaldienst in samenwerking met GoCredible

rabo-safe2pay-eerste-indruk

Update oktober 2020

Rabobank is gestopt met het aanbieden van deze dienst.

Conclusie: wachten op meer webwinkels

Als een webwinkel er voor kiest de betaling te laten verlopen via Rabo Safe2Pay dan mag de webwinkel de kosten (betaaltoeslag) aan je doorberekenen. Het voordeel van de betaalwijze is dat wanneer het fout gaat met de levering, je geld op de tussenrekening van de bank staat in plaats van de rekening van de webwinkel. Je krijgt je geld dan makkelijker terug. Een nadeel is dat momenteel nog weinig webwinkels deze betaalwijze hanteren.

Pluspunten

  • Je hebt geen Rabobank-rekening nodig om de betaaldienst te gebruiken.
  • Je hoeft geen account aan te maken bij Safe2Pay.
  • Voordat je akkoord gaat met het betalen kun je de uitleg, voorwaarden en de privacyverklaring bekijken.

Minpunten

  • Geen aankoopverzekering
  • Wil je weten wat het maximumbedrag is dat je met Safe2Pay kunt betalen, dan moet je contact opnemen met de Rabobank. Dit bedrag kan per situatie verschillen.

Wat is Rabo Safe2Pay?

Safe2Pay is een betaaldienst die een webwinkel je kan bieden. De betaaldienst is voor online aankopen vanaf €750. Het verschil met een gewone iDeal-betaling is dat je geld tijdelijk terecht komt op een tussenrekening van de Rabobank. Het bedrag gaat pas naar de verkoper nadat je het product hebt geaccepteerd bij levering.

 

CarFY is de eerste webwinkel die is gestart met Rabo Safe2Pay. Deze autowebshop gebruikt de betaaldienst voor betalingen van tweedehands auto’s tot €50.000. De webwinkel betaalt voor het gebruik van Safe2Pay een vast bedrag per geslaagde betaling.

Hoe werkt Rabo Safe2Pay?

  1. Je betaalt via iDeal voor je online aankoop.
  2. Je ontvangt van de Rabobank per e-mail een ontvangstbevestiging van de betaling.
  3. Je accepteert wel of niet de aankoop bij de levering.
  4. De webwinkel geeft door aan de bank of je de levering van de webaankoop wel of niet hebt geaccepteerd.
  5. Je ontvangt een bericht van de Rabobank om de verkoper te betalen. Accepteer je dat niet, dan verwerkt de Rabobank je annulering en boekt het aankoopbedrag binnen 1 werkdag terug op je rekening. Hiervan ontvang je dan ook een bevestiging per e-mail.

Bepaalt de webwinkel dat de verkoop niet doorgaat, dan laat de webwinkel dit weten aan jou en Rabobank. De bank boekt dan het geld terug.

Als je binnen 2 weken na de betaling geen product hebt ontvangen, dan krijg je van de Rabobank je geld terug. Die periode kan verschillen per webshop, afhankelijk van de afspraken die hierover tussen webshop en Safe2Pay worden gemaakt. Bij producten met een langere levertijd, duurt het ook langer voordat je je geld terugkrijgt.

Werkwijze bij een autowebshop

Als je hebt getekend voor acceptatie bij levering van de auto, en als de RDW doorgeeft aan de Rabobank dat er een naamswijziging is voor het kenteken, dan betaalt Rabobank uit aan de webwinkel.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

  • privacytest-sociale-netwerken
    7 mrt.

    Nieuwe regels moeten online platforms veiliger maken

    Onlineplatforms moeten beter omgaan met jouw meldingen over illegale zaken op het platform. Zij moeten vanaf nu voldoen aan de Digital Services Act (DSA).
  • Achteraf-betalen-via-klarna-en-riverty
    22 feb.

    Webwinkels zonder achteraf betalen

    Koop je iets online, dan moet je de optie krijgen om minstens de helft van het aankoopbedrag pas bij levering te betalen. Toch blijkt dat achteraf betalen bij een kwart van de onderzochte webwinkels niet mogelijk is.
  • bol-com
    14 dec.

    Webwinkels verplichten account onnodig

    Bij 20 van de 100 grootste webwinkels is een gebruikersaccount verplicht voor elke klant, terwijl we daar geen goede reden voor zien. Het gaat om de grootste webshops. De accountdwang is irritant en niet zonder gevaar.
  • Problemen met achteraf betalen via Klarna en Riverty
    Nieuws | 24 nov.

    Problemen met achteraf betalen via Klarna en Riverty

    De Consumentenbond krijgt meldingen van consumenten die problemen ondervinden na het achteraf betalen van rekeningen via betaaldiensten Klarna en Riverty. De Consumentenbond heeft de betaaldiensten aangesproken.