icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Informatie-analist (32-36 uur per week)

Zorg jij dat consumenten vinden wat ze zoeken en krijgen waar ze recht op hebben? Wij zoeken een informatie analist die graag een bijdrage levert aan technische innovatie en optimalisering.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is er voor iedereen. Wij beschermen consumenten tegen bedrijven die misleiden of misbruik maken van hun macht. Zo maken we de wereld een beetje eerlijker. Wij maken geen winst, al onze inkomsten zetten we in voor ons werk voor consumenten. Zodat zij de beste keuze kunnen maken en krijgen waar ze recht op hebben.

Dit ga je doen

Als informatie-analist weet je wat er nodig is om het informatieproces, binnen de grenzen van bedrijfsvoering, architectuur, security en privacy, optimaal voor ons te laten werken. Je doet analysewerkzaamheden op basis van aanvragen vanuit de organisatie. Je doorgrondt de exacte wens van de collega en achterhaalt de juiste informatie, op basis waarvan we als organisatie weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Zo bied je optimale ondersteuning aan de besluitvormingsprocessen en lever je een directe bijdrage aan onze professionele bedrijfsvoering. Bovendien zorg je door het analyseren van werkprocessen en informatiestromen voor begrijpelijke datamodellen en stroomschema’s. Deze leiden tot bruikbare functionele ontwerpen voor de agile teams.

Met wie ga je samenwerken?

Je werkt in het team Technologie en Ontwikkeling. Dit is een dynamische en veelzijdige groep collega’s. Ons doel is de producten en diensten van de Consumentenbond iedere dag een beetje beter te maken.

Als informatie-analist werk je vooral samen met de business-analist, architect en een aantal teams, waaronder het integratieteam.

Wie zoeken wij?

Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactiviteit belangrijk zijn. Je hebt ervaring met het opstellen van herbruikbare functionele modellen en het vertalen van technische gegevens naar die modellen. Daarnaast heb je ervaring met het in kaart brengen en uitwerken van informatiestromen tussen systemen en met requirements analyses en story mapping. Kennis van Salesforce interfaces, SAP, integratiegratievraagstukken en domain driven design zijn een pre.

Verder breng je mee:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur Bedrijfskunde of Informatiekunde.
 • Een sterk analytisch vermogen. Je weet bij onduidelijke, gebrekkige en soms tegenstrijdige informatie te achterhalen hoe de vork in de steel zit.
 • Goede communicatieve vaardigheden. Je krijgt (aan)vragen snel duidelijk en deelt resultaten op een inzichtelijke manier met collega’s.
 • Kennis van IT-architectuur. Je kunt de potentiële gevolgen van gemaakte keuzes op IT-gebied goed inschatten.
 • Sterk in prioriteren en samen met de betrokkenen bepalen waar de meeste waarde te behalen valt

Zo werken wij

De Consumentenbond heeft een platte organisatiestructuur. We werken sinds een paar jaar zelforganiserend, op basis van holacratische principes. Dit betekent dat we geen functieprofielen hebben, maar flexibele rollen. Daardoor is onze organisatie wendbaar en actiegericht. Elke rol heeft een eigen doel en eigen verantwoordelijkheden. Je kunt meerdere rollen tegelijk op je nemen en meerdere collega’s kunnen dezelfde rol vervullen.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • Salaris vanaf €3637 tot maximaal €5694 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, inschaling is mede afhankelijk van je werkervaring.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een frisse, open werkomgeving met flexplekken, op 5 minuten lopen van station Den Haag HS.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden consumenten te helpen.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Doğu Colak. Bel of whatsapp hem via 06-38 71 14 96 of stuur een e-mail naar dcolak@consumentenbond.nl.

Sollicitatieprocedure

Zolang de vacature op onze site staat, kun je reageren. We laten je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van deze sollicitatieprocedure.

Wij volgen de  sollicitatiecode van de NVP . De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond