icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Scanner van Canon printer werkt niet bij lege cartridge

Voor scannen is geen inkt nodig. Maar bij Canonprinters met inktcartridges loop je het risico dat de scanner het niet meer doet met een lege cartridge. Dat blijkt uit onze test. 
Karen Reijneveld_S

Karen Reijneveld     Expert Elektronica Gepubliceerd op: 30 maart 2022

Canon Pixma TR4650

Je zou denken dat je geen inkt nodig hebt om een document te scannen. Klinkt logisch, maar blijkbaar niet voor Canon. Naar aanleiding van een rechtszaak in de VS hebben wij met onze internationale testpartners 5 Canon printers getest. Wil de printer nog scannen als er een kleur op is? 

Bij 2 inkttankprinters was dit geen probleem. Maar de 3 'gewone' inkjetprinters met cartridges gedragen zich vreemd:

Voortaan testen

Wij vinden dat een consument er vanuit moet kunnen gaan dat de scanner van een printer blijft functioneren. Ook met een lege cartridge of een verwijderde cartridge. Want er is geen inkt nodig om een document te scannen. En vanaf nu gaan we dit voorlopig standaard testen bij alle inkjetprinters met cartridges.

Niet bij andere merken

We hebben geen aanwijzingen dat dit probleem speelt bij de andere grote printermerken HP, Epson en Brother. Voor de zekerheid hebben we toch van elk merk 1 printer getest. We vonden geen vergelijkbare problemen.

Geen reactie Canon

Canon heeft nog niet gereageerd op onze vraag waarom dit zo werkt en bij welke andere printers dit speelt.

Alle printers in deze test

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.