! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Rechtsbijstandverzekering: Wat is het?

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil, in de vorm van advies of bijstand. Waar je dekking voor hebt hangt af van de gekozen modules en voorwaarden. 

Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op:27 juli 2021

Artikelen_Rechtsbijstandchecklist

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Een rechtsbijstandverzekering kun je afsluiten als je hulp en advies wilt bij juridische geschillen. Je krijgt dan hulp van iemand die weet wat je rechten en plichten zijn. Op deze manier kun je een geschil uit handen geven en zijn de (meeste) juridische kosten gedekt. 

Of je dekking hebt voor een geschil hebt hangt af van de gekozen verzekering en de voorwaarden. Via onze vergelijker kun je gemakkelijk rechtsbijstandverzekeringen vergelijken op voorwaarden en prijs.

De beste rechtsbijstandverzekering voor jou

Bekijk actuele premies, voorwaarden en scores en vind de verzekering die het beste bij je past. Sommige polissen kun je direct afsluiten.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen

arbeidsgeschillen

Waar kun je op letten? 

Wij zetten een aantal zaken over rechtsbijstandverzekeringen voor je op een rij. Handig als je een rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten. 

Steun de Consumentenbond

De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar de voorwaarden en premies van rechtsbijstandzekering. Zo helpen we jou bij het maken van de juiste keuze. Jij kunt bijdragen door lid te worden.

Word lid

Lees verder