icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Rechtsbijstandsverzekering: Wat is het?

Met een rechtsbijstandsverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil, in de vorm van advies of bijstand. Waar je dekking voor hebt hangt af van de gekozen modules en voorwaarden. 
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 25 februari 2022

Artikelen_Rechtsbijstandchecklist

Rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Een rechtsbijstandsverzekering kun je afsluiten als je hulp en advies wilt bij juridische geschillen. Je krijgt dan hulp van iemand die weet wat je rechten en plichten zijn. Op deze manier kun je een geschil uit handen geven en zijn de (meeste) juridische kosten gedekt. 

Of je dekking voor een geschil hebt hangt af van de verzekering die je hebt gekozen en de voorwaarden. Wij helpen je een rechtsbijstandverzekering kiezen.

Waar kun je op letten? 

Wij zetten een aantal zaken over rechtsbijstandsverzekeringen voor je op een rij. Handig als je een rechtsbijstandsverzekering wilt afsluiten. 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.