icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Rechtsbijstandsverzekering: Wat is het?

Met een rechtsbijstandsverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil, in de vorm van advies of bijstand. Waar je dekking voor hebt hangt af van de gekozen modules en voorwaarden. 
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 12 juli 2022

Artikelen_Rechtsbijstandchecklist

Rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Een rechtsbijstandsverzekering kun je afsluiten als je hulp en advies wilt bij juridische geschillen. Je krijgt dan hulp van iemand die weet wat je rechten en plichten zijn. Op deze manier kun je een geschil uit handen geven en zijn de (meeste) juridische kosten gedekt. 

Of je dekking voor een geschil hebt hangt af van de verzekering die je hebt gekozen en de voorwaarden. Wij helpen je een rechtsbijstandverzekering kiezen.

Waar kun je op letten? 

Wij zetten een aantal zaken over rechtsbijstandsverzekeringen voor je op een rij. Handig als je een rechtsbijstandsverzekering wilt afsluiten. 

Beste rechtsbijstandverzekering

We testen 2 keer per jaar de voorwaarden van zo'n 30 aanbieders. De testoordelen vind je terug op de de beste rechtsbijstandverzekering. Wil je weten welke rechtbijstandverzekering het beste bij je past? Gebruik dan onze keuzehulp Rechtsbijstandverzekering.