icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Let op annuleringskosten

Nieuws
|
Sinds april dit jaar zijn reisorganisaties geheel vrij in het bepalen van annuleringskosten. 
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Gepubliceerd op: 4 juli 2016

reisverzekering-annulering

De reisorganisatie moet wel vooraf de kosten voor annuleren bekend maken. Let daar dus op. Bij losse vliegtickets krijg je bij een annulering vaak helemaal niets terug, bij vakantiehuisjes vliegen de annuleringskosten alle kanten op. Vakantieparken Center Parcs en Landal GreenParks houden bijvoorbeeld de volledige huursom als je binnen 4 weken voor vertrek annuleert, concurrent Roompot doet dit alleen bij afzegging op de dag van aankomst.
 

Dekkingen ingeperkt

Als de kosten worden opgeschroefd, is een annuleringsdekking bij prijzige reizen nog belangrijker. Maar de eerste wijzigingen in de voorwaarden zijn al gesignaleerd. Zo paste Allianz Global Assistance recent zijn kortlopende reis- en annuleringsverzekering aan met inperking van de annuleringsvergoedingen. Alleen bij de uitgebreidere varianten is er nog recht op vergoeding van de volledige reissom. Daarnaast bracht de reisverzekeraar wijzigingen aan in zijn werelddekking, in verband met de voorgenomen wetswijzigingen voor de basiszorgverzekeringen. De Consumentenbond houdt de ontwikkelingen in de gaten.

Meer over Annuleringsverzekeringen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.