icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bril verloren op vakantie? Let op waar je de schade claimt

Nieuws
|
Tijdens je vakantie kunnen je spullen beschadigen of kwijtraken. Bij sommige spullen kun je de schade beter niet claimen op de reisverzekering, maar op je inboedelverzekering met buitenhuisdekking als je die hebt.
Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 1 juli 2016

Reisverzekering schade camera claimen

Via je reisverzekering krijg je voor een 3 jaar oude bril nog maar 25% tot 40% van de nieuwprijs. De inboedelverzekering met buitenhuisdekking vergoedt ook brillen en daar kun je je 3 jaar oude bril wel volledig vergoed krijgen.

Verzekeraars willen niet vertellen hoeveel ze precies vergoeden. De Consumentenbond heeft de zogenoemde ‘afschrijvingslijsten’ opgevraagd, maar de meeste verzekeraars geven hier geen inzicht in. Het is krankzinnig dat je als verzekerde niet weet waar je recht op hebt, vindt de Consumentenbond.
 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.