icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Polisvoorwaarden in jip-en-janneketaal

Nieuws
|
Wie wel eens de moeite heeft genomen om zijn verzekeringsvoorwaarden door te lezen, weet dat er vaak geen doorkomen aan is. Om dit te ondervangen, komen de meest gangbare verzekeringen vanaf 1 januari 2016 met een zogenoemde Verzekeringskaart.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 22 december 2015

polisvoorwaarden-in-jip-en-janneketaal

Verzekeringskaart

De Verzekeringskaart vind je op de site van je verzekeraar. Er komen vooralsnog kaarten voor 15 verschillende verzekeringen, waaronder de aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering en uitvaartverzekering. Met herkenbare standaardicoontjes moet je in één oogopslag kunnen zien wat wel én niet verzekerd is. Ook laat de Verzekeringskaart zien waar je verder op moet letten.
Bekijk een voorbeeld van een Verzekeringskaart (pdf).

‘Stap vooruit’

De Consumentenbond noemt de nieuwe Verzekeringskaart een stap vooruit: ‘Dit geeft de consument meer inzicht en maakt het gemakkelijker om verzekeringen met elkaar te vergelijken,’ aldus Bart Combée, algemeen directeur van de Consumentenbond.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.