icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Toshiba laat foto's achteraf scherpstellen

Nieuws
|
De Lytro was de eerste consumentencamera die achteraf scherpstellen in een foto mogelijk maakte. Maar de camera heeft een klein scherm en de resolutie is beperkt. Toshiba introduceert in 2014 een eigen oplossing, voor smartphones.

Gepubliceerd op: 27 september 2013

De nieuwe techniek van Toshiba (waar overigens nog volop aan ontwikkeld wordt) werkt met twee sensoren die allebei een 5-megapixelfoto vastleggen. Deze foto's worden opgeschaald en gecombineerd tot één van 13 megapixel.

De ook bewaarde dieptegegevens gebruikt de fotograaf om achteraf de focus te verleggen of om zelfs objecten uit de foto te verwijderen.

bron: techcrunch.com

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.