icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Apple verkoopt iPhones nu ook simlockvrij

Nieuws
|
Lange tijd was de iPhone exclusief te koop bij T-Mobile. Sinds enige tijd zit hij ook in het assortiment bij de concurrerende providers. Sinds deze week verkoopt Apple de iPhone ook los; zonder abonnement ('simlockvrij').

_Geen auteur   Gepubliceerd op:31 maart 2011

De prijzen bij de Apple Online Store voor de simlockvrije toestellen bedragen:

  • Apple iPhone 3Gs (8 GB):  €499
  • Apple iPhone 4 (16 GB):  €599
  • Apple iPhone 4 (32 GB):  €699

De iPhone werkt met alle simkaarten van 'compatibele' aanbieders ter wereld, meldt Apple op zijn informatiepagina. In Nederland zijn dat waarschijnlijk alle (sim-only)abonnementen waarbij 3G/UMTS-dataverkeer wel onderdeel moet zijn van het abonnement om de iPhone echt nuttig te maken.

Let overigens op dat de iPhone 4 alleen de mogelijkheid heeft microsimkaarten te plaatsen.

De nieuwe 'losse' prijzen zijn interessant voor mensen die een nieuwe iPhone willen en die flexibel willen zijn in het kiezen van een abonnement.

€1000

Een heel snelle rekensom leert dat bij T-Mobile het eenvoudigste model iPhone 4 met het simpelste iPhone-abonnement (inclusief aanschaf van het toestel) in totaal zo rond de €1000 kost, bij een abonnement met een looptijd van 2 jaar. Andere providers wijken daar niet veel van af.

Interessante extra’s

Koop je hem echter 'los' (simlockvrij) bij de Apple Store voor €600 en neem je een simonly-abonnement voor mobielbellen+mobielinternet van pakweg €20 per maand, dan ben je met €600 + €480 = €1080 kwijt (over 2 jaar). Dat is €80 meer, maar je bent wel helemaal vrij in de keuze van het abonnement. En er zijn interessante extra's mogelijk:

  • De iPhone 3Gs/4 biedt 'tethering': de 3G/umts-internetverbinding van de iPhone kun je onderweg, via wifi, draadloos delen aan je laptop of tablet. Je iPhone 4 is als het ware een mobiele wifi hotspot. Let wel goed op dat menige provider dit niet goedkeurt bij zijn abonnementen (dit zelfs blokkeert) of het alleen bij duurdere abonnementen toestaat;
  • in het buitenland ben je vrij om lokaal een (micro)simkaart (ook prepaid) te kopen en die in de iPhone te prikken om goedkoper te bellen of te internetten. Meestal goedkoper dan met het Nederlandse abonnement (via 'roaming'). Let wel op dat - zeker in het buitenland - microsimkaarten aanvankelijk beperkt verkrijgbaar zullen zijn. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.