icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Opstelten: 'installeer volgapp'

Nieuws
|
Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gaf in oktober 2012 het startsein voor 2 campagnes tegen straatroof. Opstelten riep hierbij burgers ook op een 'volgapp' te installeren op hun smartphone.

Gepubliceerd op: 12 oktober 2012

Met de volgapp kan de locatie van een gestolen toestel op een kaartje worden opgezocht. De dief of heler lokaliseren gaat dan stukken makkelijker.

Opstelten wil samen met de providers ook kijken of gestolen telefoons op afstand onbruikbaar kunnen worden gemaakt. In België is dit al een tijdje de praktijk. Daardoor worden drastisch minder telefoons geroofd.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.