icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Sony introduceert nieuwe Xperia-smartphones

Nieuws
|
Sony presenteert op het Mobile World Congress 2 nieuwe Android-smartphones die samen met de reeds aangekondigde Xperia S de Sony NXT-serie vormen: de Xperia P en Xperia U.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:27 februari 2012

Alle nieuwe Xperia-toestellen uit de NXT-serie hebben een herkenbare doorzichtige balk onder het scherm, waarin - als je goed kijkt - een deel van de antenne is verstopt. De schermkwaliteit is opvallend: alledrie de toestellen hebben een opmerkelijk scherp en helder scherm met sprankelende kleuren.

Ook zijn deze smartphones uitgerust met Sony’s versie van Android. Dat is aanvankelijk met Android 2.3 maar ze zullen volgens Sony rond mei een update naar Android 4.0 krijgen. 

Toptoestel

Xperia SmartphoneHet toptoestel Xperia S komt deze week in de winkel te liggen. Het:

  • heeft een HD-scherm van 4,3 inch;
  • heeft een 12-megapixelcamera;
  • kan HD-video-opnames maken.

De Xperia P heeft een aluminium unibody en een 4 inch-display - 'white magic' - dat ervoor moet zorgen dat het scherm zelfs in fel zonlicht goed afleesbaar is. Dit model is uitgerust met een 8 megapixel-camera. Volgens Sony kun je met deze smartphone gemakkelijk content delen met bijvoorbeeld je televisie, zodat je hele familie op de tv mee kan kijken naar de foto’s op jouw smartphone.

Kleine broertje

De Xperia U is met een 3,5 inch-scherm het kleine broertje van de 3. De Xperia U heeft een 5-megapixelcamera, beschikt over '3D surround sound' en kan bovendien muziek streamen naar draadloze luidsprekers.

De Xperia P en U - beide met een 1 GHz dual core-processor aan boord - liggen in het tweede kwartaal in de winkel.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.