icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eerste Nokia's met Windows Phone

Nieuws
|
De eerste Windows Phone-toestellen van Nokia zijn vandaag gepresenteerd. Het bedrijf hoopt hiermee zijn positie op de smartphonemarkt te herstellen.

Gepubliceerd op: 26 oktober 2011

Er werden twee toestellen gelanceerd met het nieuwste mobiele besturingssysteem van Windows: De Nokia Lumia 800 en 710. De toestellen zijn qua uiterlijk gebaseerd op de Nokia N9 en draaien op Windows Phone 7.5 Mango.

De Lumia 800 is 12,1 millimeter dik, beschikt over een 3,7-inch Clearblack Amoled-scherm en is gemaakt uit één stuk. Bovendien is de 800 uitgerust met een 1.4 gigahertz-processor en 16 gigabyte intern geheugen. De adviesprijs van de Lumia 800 ligt op €499. Vanaf 17 november is de Lumia 800 verkrijgbaar in de winkels van KPN, Hi, Vodafone, Phonehouse en Belcompany.

Goedkopere Lumia 710

De tweede Windows Phone van Nokia is voordeliger geprijsd en gaat €320 kosten. Het scherm - geen (duurder) Amoled-scherm - is even groot als dat van de Lumia 800. De vormgeving van de goedkopere Lumia 710 is ronder dan de vormgeving van de Lumia 800. Daarnaast heeft de 710 een 5 megapixelcamera tegenover een 8 megapixelcamera bij de Lumia 800. De Lumia 710 verschijnt begin volgend jaar in Nederland.

Bron: Nu.nl

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.