icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nu ook telefoneren via Facebook-app

Nieuws
|
Wie de nieuwste versie van de Facebook-app installeert op zijn smartphone kan nu ook met zijn Facebookcontacten bellen.

Gepubliceerd op: 4 juni 2013

Bellen met de Facebook app op een iPhone

Telefonie is de nieuwste toevoeging aan de smartphone app van Facebook. Het vereist wel dat beide bellers hun mobiele nummer in hun profiel hebben opgenomen (kan eventueel verborgen staan voor onbekenden).

Het Facebookbellen zou ook moeten werken in de Facebook Messenger app (nieuwste versie).

Het onderling bellen via Facebook is gratis. Een beetje vlotte internetverbinding is wel vereist. We hebben even gebeld via 3G (mobiel internet) maar dat gaf veel echo's en vertraging. Via een draadloos netwerk (wifi) ging het veel beter.

Bellen in de praktijk

Hoe werkt het bellen in de praktijk? Je gaat in de Facebook app (via het Update centrum van iOS of Android bijgewerkt naar de nieuwste versie) naar Berichten, selecteer een vriend en klik op het kleine i-tje. Dan zie je de optie Gratis bellen.

Bij enkele gesprekken (met iPhones) vielen wel wat minpuntjes op: de spraakverbinding is niet altijd even goed en bij het 'overgaan' van de telefoon (dus als iemand via Facebook jou belt) is er geen duidelijke ringtone maar een klein tekstje dat een vriend je belt. Na ongeveer 15 seconden verdwijnt het tekstje alweer.

Buitenland

Zeker in het buitenland lijkt de Facebookgebruiker er een mooie optie bij te hebben om gratis te telefoneren met Facebookvrienden in Nederland of een ander buitenland. Mits de telefoons van de Facebookvrienden (aan beide kanten) via wifi zijn verbonden met internet.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.