icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Terug naar de pen met de Samsung Galaxy Note

Nieuws
|
Samsung heeft op de elektronicabeurs IFA in Berlijn met de Galaxy Note een telefoon met Android-software aangekondigd die over aantal opvallende eigenschappen zal beschikken. Behalve de 1,4 GHz (snelle) dual core processor is dat een pennetje waarmee je kunt tekenen op het drukgevoelige grote scherm (5,3 inch, is 13,4 cm). Dit scherm werkt met de nieuwe AMOLED-techniek voor sprankelende kleurenbeelden.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:2 september 2011

De komst van het pennetje lijkt in zekere zin een stap terug: rond de eeuwwisseling werden handcomputers als de Palm en Pocket PC steevast geleverd met een stylus (plastic pen). De iPhone en navolgers (die deze handcomputer uit de markt drukten) hadden dat pennetje niet meer nodig omdat hun schermen prima met vingerbediening overweg kunnen.

Het digitale pennetje (de S Pen) bij de Galaxy Note is niet bedoeld voor de 'gewone' bediening maar voor tekenen en ontwerpen. Samsung levert op de telefoon een aantal creatieve apps die met de pen kunnen werken. Samsung introduceert ook een ontwikkelpakket waarmee programmeurs zelf S Pen-apps kunnen maken.

Het scherm van de Galaxy Note is zó groot dat Samsung de 'split screen' introduceert: twee apps kunnen letterlijk naast elkaar draaien. De telefoon is wel groot maar dun: nog geen centimeter dik.

In welk tempo het krachtige toestel een aanslag doet op de accu is nog bekend. Ook niet bekend is de te verwachten prijs. De introductie van de Samsung Galaxy Note staat gepland voor het vierde kwartaal.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.