icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Samsung Galaxy SII verslaat iPhone 4

Nieuws
|
Apple iPhones scoren steevast het hoogste testoordeel in de telefoontesten van de Consumentenbond. Tot nu toe. Want sinds de test van augustus is de iPhone 4 (€600, Testoordeel 7,9) niet langer de beste, dat is de Samsung Galaxy S II (€520, Testoordeel 8.1).

Gepubliceerd op: 29 augustus 2011

De platte smartphone met Google-Androidsoftware en fraai aanraakscherm is goed vergelijkbaar met de iPhone 4. De Galaxy S II wint nipt door onder andere (gratis) Nederlandstalige navigatie. Navigatie op de iPhone vergt een betaalde app.

Eind augustus leek Samsung even uit het lood geslagen: de Haagse rechtbank blokkeert met ingang van 13 oktober de verkoop van Galaxy-telefoons (zoals de Galaxy SII) waarin een Apple-patent wordt geschonden. Met een aanpassing van de telefoonsoftware kan dit probleem worden omzeild -  meldt Samsung - zodat de telefoon verkrijgbaar blijft.

Met de komst van de iPhone 5 (binnenkort verwacht) kan Apple uiteraard weer hoger in de rangschikking terechtkomen.

In de productvergelijker voor telefoons op de website van de Consumentenbond vinden bezoekers 113 toestellen. Leden van de Consumentenbond kunnen inloggen voor de testresultaten.

Over telefonie gesproken: sinds augustus voert de Consumentenbond de campagne Telecomplicaties?! over mobiel bellen en internetten. De bond staat via www.telecomplicaties.nl met bellende consumenten in contact over de 'abonnementenjungle' en de vaak ondoorgrondelijke voorwaarden. De campagne wil helpen een passend (betaalbaar) abonnement te kiezen en vraagt ook tips van bezoekers.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.