! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Renault Bank Spaarrekening met 0,35% rente

Eerste indruk
|
Nu de negatieve rente voor veel spaarders steeds realistischer wordt, meldt zich een nieuwe speler met een spaarrente van 0,35%. Het gaat om Renault Bank, onderdeel van het Franse autoconcern Renault Group.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 4 november 2021

Aanbieder Renault Bank (Fra)

Product Vrij opneembare spaarrekening

Tussenpersoon Raisin.nl

Rente 0,35% (bij introductie)

Renault Bank

Update november 2021: Rente naar 0,25%

De rente op de spaarrekening van Renault Bank gaat per 5 november 2021 omlaag van 0,35% naar 0,25%.

Conclusie: de moeite waard

Voor de Spaarrekening van Renault Bank heb je een account nodig bij bemiddelingsplatform Raisin.nl. Zeker voor bestaande klanten van Raisin is dit de moeite waard. Een rente van 0,35% krijg je verder nergens op een spaarrekening. Laat staan zonder beperkende voorwaarden. Je kunt dus altijd over je geld beschikken.

Bonus voor níeuwe Raisin-klanten

Níeuwe Raisin-klanten moeten wat meer moeite doen, maar krijgen na 6 maanden wel een eenmalige welkomstbonus. Afhankelijk van de inleg varieert deze bonus van €10 tot €100. Omdat Raisin oorspronkelijk uit Duitsland komt, zijn nieuwe spaarders wettelijk verplicht om zich te identificeren met een kort videogesprek. Daarnaast moeten zij een adresbewijs uploaden, zoals een bankafschrift of energierekening.

Vervolgens opent de bank binnen maximaal 2 werkdagen de rekening. Een Raisin-rekening is gratis en hoort bij de spaarrekening.

Franse depositogarantiestelsel

De Renault Bank valt onder het Franse depositogarantiestelsel (afgekort FGDR). Dat betekent dat het FDGR spaargeld tot €100.000 terugbetaalt als de bank niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Aangezien Frankrijk tot de Eurozone behoort, ontvang je het geld (binnen 7 werkdagen) in euro’s. Je loopt dus geen valutarisico.

Frankrijk heft geen bronbelasting. Tegoeden op een spaarrekening bij Renault Bank vallen gewoon onder het Nederlandse box 3-vermogen.

Rente is variabel

Die €100.000 is ook het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Renault Bank kunt stallen. Bij de huidige rente van 0,35% levert dat maximaal €350 per jaar op (met welkomstbonus zelfs €450). Bij een bescheidener inleg van €20.000 is dat nog altijd €70 (met welkomstbonus €95). De rente is variabel, de bank kan deze dus op elk moment aanpassen. Raisin zegt een renteverlaging wel 4 werkdagen van tevoren aan te kondigen.

Is dat wel vertrouwd?

Nu banken spaargeld niet meer nodig hebben, komt er ruimte voor andere partijen. De Nederlandse LeasePlan Bank stapte járen geleden al in dat gat. Ook voor Renault is dit gewoon een slimme manier om relatief goedkoop geld aan te trekken.

Prima om daar als particuliere spaarder van te profiteren. En qua naam klinkt Renault natuurlijk een stuk degelijker dan de veelal onbekende buitenlandse banken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt.

Nieuw & interessant

 • 2017-of-2018-schenken
  20 okt.

  Uitbetaling levensloop in november 2021

  De levenslooprekening vervalt eind 2021. Op de uitkering wordt direct belasting ingehouden. Welke mogelijkheden zijn er om minder belasting te betalen? Wat ga je doen met het levenslooptegoed? Wij helpen je bij de keuze. 
 • sparen-en-beleggen-hoofdbeeld
  Nieuws | 30 sep.

  Vermogensbelasting in 2022 omlaag

  De omstreden belasting op spaargeld gaat in 2022 voor iedereen omlaag.
 • belastingaangifte-maart
  30 sep.

  Belasting over je vermogen

  De vermogensrendementsheffing ligt al geruime tijd onder vuur. In 2017 is een ontwikkeling ingezet richting het daadwerkelijk behaalde rendement op je vermogen.
 • windmolen en zonnepanelen
  Nieuws | 1 apr.

  Rabo GroenSparen terug met negatieve rente

  Na jarenlang te zijn gesloten, zet het fiscaal ondersteunde Rabo GroenSparen per 1 april de deur open voor nieuwe spaarders. Dat gebeurt opmerkelijk genoeg met een negatieve spaarrente van 0,5%.