icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Renault Bank Spaarrekening met hoge rente

Eerste indruk
|
Op het moment dat negatieve rente voor veel spaarders steeds realistischer wordt, meldde zich een nieuwe speler met een spaarrente van (toen) 0,35%. Het gaat om Renault Bank, onderdeel van het Franse autoconcern Renault Group.
rien meijer

Rien Meijer     Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 9 november 2022

Aanbieder Renault Bank (Fra)

Product Vrij opneembare spaarrekening

Tussenpersoon Raisin.nl

Rente 0,35% (bij introductie)

Renault Bank

Update november 2022: Rente naar 0,85%

De rente op de spaarrekening van Renault Bank is per 31 oktober 2022 gestegen naar 0,85%.

Conclusie: de moeite waard

Voor de Spaarrekening van Renault Bank heb je een account nodig bij bemiddelingsplatform Raisin.nl. Zeker voor bestaande klanten van Raisin is dit de moeite waard. Een rente van 0,35% krijg je verder nergens op een spaarrekening. Laat staan zonder beperkende voorwaarden. Je kunt dus altijd over je geld beschikken.

Bonus voor níeuwe Raisin-klanten

Níeuwe Raisin-klanten moeten wat meer moeite doen, maar krijgen na 6 maanden wel een eenmalige welkomstbonus. Afhankelijk van de inleg varieert deze bonus van €10 tot €100. Omdat Raisin oorspronkelijk uit Duitsland komt, zijn nieuwe spaarders wettelijk verplicht om zich te identificeren met een kort videogesprek. Daarnaast moeten zij een adresbewijs uploaden, zoals een bankafschrift of energierekening.

Vervolgens opent de bank binnen maximaal 2 werkdagen de rekening. Een Raisin-rekening is gratis en hoort bij de spaarrekening.

Franse depositogarantiestelsel

De Renault Bank valt onder het Franse depositogarantiestelsel (afgekort FGDR). Dat betekent dat het FDGR spaargeld tot €100.000 terugbetaalt als de bank niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Aangezien Frankrijk tot de Eurozone behoort, ontvang je het geld (binnen 7 werkdagen) in euro’s. Je loopt dus geen valutarisico.

Frankrijk heft geen bronbelasting. Tegoeden op een spaarrekening bij Renault Bank vallen gewoon onder het Nederlandse box 3-vermogen.

Rente is variabel

Die €100.000 is ook het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van Renault Bank kunt stallen. Bij de huidige rente van 0,35% levert dat maximaal €350 per jaar op (met welkomstbonus zelfs €450). Bij een bescheidener inleg van €20.000 is dat nog altijd €70 (met welkomstbonus €95). De rente is variabel, de bank kan deze dus op elk moment aanpassen. Raisin zegt een renteverlaging wel 4 werkdagen van tevoren aan te kondigen.

Is dat wel vertrouwd?

Nu banken spaargeld niet meer nodig hebben, komt er ruimte voor andere partijen. De Nederlandse LeasePlan Bank stapte járen geleden al in dat gat. Ook voor Renault is dit gewoon een slimme manier om relatief goedkoop geld aan te trekken.

Prima om daar als particuliere spaarder van te profiteren. En qua naam klinkt Renault natuurlijk een stuk degelijker dan de veelal onbekende buitenlandse banken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • jong-stel-huis-kopen
  16 jan.

  Vervroegde opname van een deposito

  Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
 • Canon EOS M zon in bos 259x173
  Nieuws | 1 dec.

  Geen geld meer naar ontbossing

  Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.
 • DHB-bank-spaarrekening
  9 nov.

  DHB CombiSpaarrekening

  De nieuwe DHB CombiSpaarrekening zit ergens tussen een gewone spaarrekening en een korte-termijndeposito in. Omdat je geldopnames 33, 66 of 99 dagen van tevoren aankondigt, krijg je een hogere spaarrente.
 • dela
  Eerste indruk | 9 nov.

  DELA CoöperatiespaarPlan

  Het CoöperatiespaarPlan van coöperatieve verzekeraar DELA is een spaarverzekering met een minimale looptijd van 10 jaar. Vooral bedoeld om te sparen voor je (klein)kind, maar je kunt hem ook voor jezelf afsluiten.