icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Energielabel stofzuigers: wattage staat niet gelijk aan zuigprestaties

Nieuws
|
Vanaf deze maand is het zover: stofzuigers krijgen een energielabel. Dit betekent onder andere dat stofzuigers boven de 1600W niet meer geïntroduceerd mogen worden. In de zomer heerste stilte voor de storm, maar inmiddels is het losgebarsten in de media.
Irene Joris

Irene Joris , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 1 september 2014

Energielabel stofzuigers klein

Scepsis

We hebben veel scepsis onder consumenten vernomen. Europa zou ons verbieden om goed ons huis schoon te kunnen maken. Met de nieuwe stofzuigers zou je veel langer moeten stofzuigen.

Betere stofzuigers

Het blijkt maar weer hoezeer consumenten het vermogen koppelen aan de zuigprestaties van een stofzuiger. Logisch, want bij een krachtiger motor denk je aan een hogere zuigkracht. Maar 'Europa' dwingt fabrikanten juist om betere en efficiëntere stofzuigers te maken en roept het alsmaar stijgende vermogen van stofzuigers een halt toe. Een goede zaak voor de consument. Zij kunnen in de winkel beter vergelijken, besparen energie en kiezen uit verbeterde stofzuigers.

Minder vermogen

Dat minder vermogen niet automatisch betekent dat de stofzuiger minder goed zuigt, blijkt uit onze test. In de top 20 heeft bijna de helft een vermogen onder de 1600W.

Lees meer over het vermogen van stofzuigers en de zuigprestaties.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws