icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe stofzuigers van AEG en Miele

Nieuws
|
Met de komst van het vernieuwde energielabel voor stofzuigers hebben fabrikanten het winkelaanbod aangepast. Miele en AEG deden dit vrij drastisch. Dit heeft gevolgen voor de geteste stofzuigers, de Beste uit de Test en Beste Koop. 
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:7 november 2017

Energielabel-op-de-schop

Assortiment omgooien

Met de komst van het vernieuwde energielabel voor stofzuigers passen fabrikanten het winkelaanbod aan. Nieuwe stofzuigers hebben sinds september 2017 een motorvermogen van maximaal 900 watt. De oude stofzuigers verkopen langzaam uit.

Niet alle fabrikanten passen het gehele assortiment aan. Het nieuwe label kan bijvoorbeeld ook gewoon weer op bestaande stofzuigers die al een laag motorvermogen hadden. Maar doordat sommige fabrikanten het assortiment drastisch aanpassen, zijn er gevolgen voor de geteste stofzuigers en de Beste uit de Test en Beste Koop.

Nieuwe Miele stofzuigers

Alle geteste stofzuigers van Miele zullen worden vervangen voor nieuwe modellen. Dus ook de predicaatmodellen zullen uitverkocht raken. De resultaten van de eerste nieuwe opvolgers publiceren we begin januari. En ook de maanden erna zal het overzicht van geteste Miele stofzuigers langzaamaan worden aangevuld.

De nieuwe modellen verschillen technisch van de oude, maar zullen wel dezelfde naam behouden. Dat maakt het er niet duidelijker op. Wij zullen daarom de bijbehorende EAN-codes vermelden.  

Nieuwe AEG stofzuigers

Ook de geteste stofzuigers van AEG worden vervangen. Deze opvolgers krijgen wél een nieuwe naam, waarbij het 1’tje in de typenaam een 2’tje wordt. Ook dit zal gevolgen hebben voor de predicaatmodellen. Hiervan houden we de verkrijgbaarheid dan ook nauwlettend in de gaten.

Beste uit de Test en Beste Koop stofzuigers

Elke maand bekijken we welke stofzuiger op dat moment Beste uit de Test of Beste Koop zijn. Hierin nemen we de stofzuigers die onvoldoende verkrijgbaar zijn niet meer mee. Hierdoor kunnen oudere stofzuigers ineens een predicaat ontvangen. Dit kan natuurlijk weer veranderen als straks de opvolgers zijn getest. 

 

Lees meer over:

De Beste stofzuigers

Het energielabel van stofzuigers

Wat is een goed merk stofzuiger?

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.