icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Valtest Apple Smart Case en goedkope hoes

Eerste indruk
|
Bij een valpartij is een goedkope tablethoes altijd beter dan geen hoes. Zo'n hoes houdt het scherm tenminste nog intact, maar veel meer bescherming biedt hij niet. Dat blijkt uit onze valtest van 2 hoezen voor de iPad Air, waarin de duurdere Apple Smart Case duidelijk meer bescherming biedt dan de goedkope Rexxor Cover.
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert tabletsGepubliceerd op:17 april 2015

MerkApple & Rexxor

Richtprijs€ 69 voor de Apple Smart Case en € 15 voor de Rexxor Cover.

TypeSmart Case & Cover iPad Air

Apple Smart Case versus goedkope Chinese hoes: review

Is het nodig om een prijzige Apple Smart Case aan te schaffen of biedt een goedkope Chinese kloon van €15 al voldoende bescherming voor je iPad Air? We onderwierpen beide hoezen aan een valtest en daaruit bleek dat de Smart Case duidelijk beter beschermt. Toch is de Rexxor niet helemaal weggegooid geld. Hij kan weliswaar lichte schade niet voorkomen, maar houdt het scherm verder wel vrij van krassen en barsten. Houd er rekening mee dat het risico op schade groter wordt bij elke keer dat de tablet opnieuw valt.

Valtest

We testten beide hoezen op twee valhoogtes: 80 en 120 cm, net als bij onze vorige valtest. Deze hoogtes komen ongeveer overeen met het vallen vanaf een eettafel, of als je de tablet vasthoudt terwijl je staat. Proefkonijn was de iPad Air, een van de meest verkochte tablets in Nederland. Deze tablet is iets dikker en zwaarder dan zijn opvolger, de iPad Air 2.

Video

Het tv-programma Koopkracht besteedt aandacht aan de test. De video vind je rechtsboven op deze pagina. Spoel door naar 5 minuten.

Resultaat

 Apple iPad Smart Case  Rexxor Cover iPad Air
  apple smart case ipad air   rexxor cover iPad Air
Prijs: €69  Prijs: €15


De Apple Smart Case heeft een met leer beklede kunststof achterkant en is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Bij de val vanaf 80 cm deed Smart Case precies wat hij moet doen. Het scherm van de iPad bleef volledig intact en in de hoek zat niet meer dan een klein krasje. Door het opvangen van de klap raakte de hoes zelf wel beschadigd. Ook bij een valhoogte van 120 cm viel de schade mee. Wederom bleef het bij een enkel krasje op de behuizing van de iPad.  

 

 

Deze Chinese hoes van het merk Rexxor heeft een hardplastic achterkant zonder verdere bescherming. Vanwege zijn lichte materiaal weegt hij iets minder dan de Smart Case. Hij is te krijgen in de kleuren lila en blauw en alleen bij Kijkshop. Deze hoes staat als voorbeeld voor de vele goedkope Chinese iPad-hoezen die her in der in de winkels liggen.

Het was aan de hoes zelf niet te zien, maar de iPad kwam de valtest niet helemaal zonder kleerscheuren door. Bij de val vanaf 80 cm zat er zichtbaar een deuk in de iPad en was het scherm in de hoek licht naar buiten gebogen. De val van 120 cm had een vergelijkbaar resultaat, maar hierbij was de schade nog iets duidelijker zichtbaar.

Bekijk ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.