icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eerste oled-tv van Philips maakt indruk

Nieuws
|
Naast LG brengt ook Philips in 2017 oled-televisies op de markt. Deze oled-tv van Philips doet het opvallend goed in onze kijktest.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 17 mei 2017

philips 55pos901f

Oled-tv

Jarenlang bracht LG als enige grote merk oled-televisies op de markt. Daar komt nu verandering in met de komst van oled-tv's van Philips. Oled is een techniek waarbij elke pixel zelf licht geeft, waardoor er in theorie een nog hoger contrast kan worden bereikt.

In de praktijk bleek de afgelopen jaren dat de techniek veel potentie heeft, maar was de beeldkwaliteit van een oled-tv lang niet altijd beter dan een led-tv.

Opvallend goede beeldkwaliteit

De tv van Philips slaagt erin om deze techniek beter te benutten. De beeldkwaliteit van de Philips 55POS901F/12 is opvallend goed. Het beeld is zeer scherp en erg vloeiend. Zowel in onze technische beeldmeting als in onze kijktest behaalt de tv zeer goede resultaten.

Wat valt nog meer op?

De tv beschikt ook over Ambilight. Een techniek die de muur achter de televisie belicht met kleuren die op de tv getoond worden. Volgens Philips maakt dat de kijkervaring nog meeslepender.

Gebruiksgemak

Helaas blinkt deze tv niet op alle vlakken uit. We zijn minder te spreken over het gebruiksgemak. De installatie en bediening kunnen een stuk beter. Daarnaast heeft de televisie een redelijk hoog energieverbruik.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.