icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nasleep McAfee-blunder

Nieuws
|
Gebruikers van de beveiligingssoftware van McAfee kwamen in april in de problemen toen zij een verkeerde update op de software (automatisch) binnenkregen. De update achtte een Windows-bestand ‘verdacht’, waardoor de pc bij de eerstvolgende start compleet blokkeerde.
Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 11 mei 2010

McAfee zette direct instructies op internet hoe slachtoffers de pc weer aan de praat konden krijgen. Maar een telefoonnummer voor meer hulp bij deze operatie kostte €0,80 per minuut met een maximum van €40.

Consumenten zijn buiten hun schuld om in de problemen gekomen. Daarom stelt de Consumentenbond dat bellen met een helpdesk in zulke situaties gratis moet zijn.

Pas enkele dagen na het incident werd een telefoonnummer met normaal tarief opengesteld. McAfee belooft slachtoffers de eventuele reparatiekosten te vergoeden en 2 jaar gratis verlenging van het al lopende McAfee-abonnement.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test virusscanners