icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste virusscanners

We testten 22 virusscanners en keken daarbij naar het blokkeren van schadelijke software en websites, gebruiksgemak en het vertragen van je systeem. Er is zowel een Beste Koop als Beste uit de Test.

Ronald Kamp
Ronald Kamp

Expert Elektronica


De best geteste virusscanner

Lees alles over de geteste virusscanners, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport virusscanners (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Virusscanners
 • Beste_detail_Virusscanners

  Beste uit de Test

  Vanaf € 33,52

  Testoordeel 8,1

  51 reviews

 • Beste_detail_Virusscanners

  Beste Koop

  Richtprijs -

  Testoordeel 7,7

  3 reviews

Voldoende veilig?

Top 3 aandachtspunten uit de virusscannertest

 1. Kosten: gratis programma's beschermen minder goed dan (de beste) betaalde. Maar een paar betaalde pakketten scoren even laag als de standaard scanner van Windows.
 2. Bescherming: veel pakketten doen het prima, anderen blijven (ver) achter.
 3. Gebruiksgemak: sommige programma's zijn erg ingewikkeld en installeren onnodige en vervelende extra's zoals browsertoolbars.

Bespaar direct en kies voor de beste virusscanner

Beste virusscanner

 • 1 virusscanner is Beste uit de Test
 • 1 virusscanner is Beste Koop
 • een paar andere scanners doen het goed wat betreft malware bescherming.

Er zijn ook (betaalde) pakketten die flink door de mand vallen. Bekijk de testresultaten en kies voor de veiligste, voordeligste en beste virusscanner.

Veiligheid

In de virusscannertest is goede malwarebescherming een belangrijk testonderdeel. De pakketten scoren hier heel wisselend op. Sommige pakketten houden malware goed tegen, maar maken je computer een stuk trager. Daarom hebben we ook de computerbelasting in de test meegenomen.

Direct de veiligste virusscanner kiezen? Bekijk dan de testresultaten.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten