! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste virusscanner voor jou, door ons getest

Welke virusscanner beschermt je computer het best tegen kwaadaardige software en websites? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle virusscanners grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben 0 virusscanners voor je getest

Laatste update van de test: 27 augustus 2021
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke virusscanner uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke virusscanners goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je niet kunt vertrouwen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Wij hebben de belangrijkste gratis en betaalde virusscanners voor Windows voor je getest op bescherming, gebruiksgemak en computervertraging. Lees meer over hoe wij virusscanners testen.

 • virusscanner-200x200-3-internetgevaar-2

  1. Bescherming tegen internetgevaren

  Een virusscanner moet je computer natuurlijk goed beveiligen. We testen meerdere malen per jaar uitgebreid hoe goed de pakketten ransomware en andere malware tegenhouden. Maar we kijken bijvoorbeeld ook of ze nepwebsites (phishing) blokkeren. Uit onze test blijkt dat geen enkele virusscanner perfect is. Je verkleint wél de kans op een virusbesmetting met de beste virusscanner.

 • virusscanner-200x200-2-betalen

  2. Gratis of betaald?

  Uit onze tests blijkt dat de kwaliteit van betaalde en gratis virusscanners flink uiteen loopt. De beste gratis virusscanner doet niet veel onder voor de beste betaalde scanner. Op sommige punten beschermen gratis scanners zelfs duidelijk beter dan Windows Defender. Terwijl er ook een paar betaalde pakketten zijn die minder goed scoren dan Defender.

 • virusscanner-200x200-3-gebruiksgemak

  3. Gebruiksgemak kan beter

  Bij de meeste virusscanners is er bij het gebruiksgemak wat aan te merken. Bijvoorbeeld bij de overzichtelijkheid  van de menu’s. Maar ook de gebruikte termen en de duidelijkheid van virusmeldingen.  Gratis virusscanners hebben een extra nadeel: reclame voor betaalde producten. Zo kom je voor de beste computerbeveiliging zónder irritatie toch bij betaalde scanners uitkomt.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen virusscanners op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van virusscanners en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste virusscanner is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.