icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

G Data ruimt nepbeveiliger System Tool op

Nieuws
|
G Data introduceert een gratis programma voor het opruimen van een berucht nepbeveiligingspakket: System Tool.
Ronald Kamp_S

Ronald Kamp   Expert ElektronicaGepubliceerd op:18 mei 2011

De gratis opruimtool, de ‘G Data FakeAVCleaner’, kan worden opgehaald bij de G Data-website.  

De software belooft de verschillende varianten van het zich snel verspreidende nep-beveiligingsprogramma System Tool op te ruimen, malware die anders zeer moeilijk van pc’s te verwijderen is.

G Data meldt over de laatste 15 maanden een toename van 35% van deze ‘scareware’. De software wordt zo genoemd omdat Systeem Tool als eenmaal op de pc staat het vanuit het niets angstwekkende meldingen op het scherm zet dat er virussen of andere ‘malware’ op de pc zijn aangetroffen. Door een bepaald bedrag te betalen belooft de namaakvirusjager de rommel op te ruimen.

Je kunt Systeem Tool makkelijk oplopen: na het aanklikken van een ‘verkeerd’ linkje en (onbedoeld) bevestigen van een download op een website kan het al op de pc beland zijn. Windows-pc’s die niet zijn bijgewerkt met de nieuwste updates, zijn extra kwetsbaar voor zulke onbedoelde installaties. 

De cybercriminelen verdienen door de directe betalingen voor het pakket maar door fraude met de verkregen creditcardgegevens.

Bron: Persbericht G Data

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test virusscanners