icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Vliegen en vluchtvertraging

Een vliegreis verloopt helaas niet altijd zonder problemen. Vertragingen, annuleringen en overboekte vluchten kunnen voor veel ellende zorgen. Wist je dat je in sommige gevallen in aanmerking komt voor een schadevergoeding? En weet je wat je rechten zijn als je bagage kwijt of beschadigd is geraakt? 
Kees Verplanke
Kees Verplanke

Expert Auto, fiets en reizen

Home header vluchtvertraging2

Een vliegticket boeken

Ticketprijzen fluctueren stevig en daarom is het handig om op de juiste tijd te boeken. Zorg ervoor dat je hierbij geen fouten maakt, want er kan een flink prijskaartje hangen aan het wijzigen van de gegevens op het ticket. Wees sowieso alert op extra kosten die tijdens de boeking opeens aan het licht komen. Een ticket kan daardoor ook een stuk duurder uitvallen.

Problemen met je vlucht

De vlucht is vertraagd

Home de vlucht is vertraagdLoopt je vlucht uren vertraging op? In sommige gevallen heb je recht op een vergoeding. Hoe hoog die vergoeding is, kun je berekenen met onze Vlucht Claim Service.

De vlucht is geannuleerd

Home vlucht gewijzigd geannuleerdOok bij annulering van je vlucht door de luchtvaartmaatschappij heb je recht op vergoeding. De luchtvaartmaatschappij moet je bij annulering de keuze bieden tussen terugbetaling van je ticket binnen 7 dagen of via een andere route naar je eindbestemming reizen tegen dezelfde voorwaarden.

De vluchttijden zijn gewijzigd

Wanneer de vluchttijden zijn gewijzigd heb je onder bepaalde voorwaarden recht op vergoeding. Een luchtvaartmaatschappij mag namelijk zonder gevolgen tot 14 dagen voor de vluchtdatum wijzigingen aanbrengen in het vluchtschema. 

De vlucht is overboekt

Home vlucht overboektOok bij overboeking heb je recht op een vergoeding. Luchtvaartmaatschappijen nemen op veel vluchten meer boekingen aan dan er plaatsen in het toestel zijn, omdat meestal een aantal passagiers niet komt opdagen. Als luchtvaartmaatschappijen dit aantal verkeerd schatten, moeten er passagiers worden geweigerd. 

Bagage beschadigd of kwijt?

Home bagageSteeds meer mensen reizen op korte vluchten met handbagage. Het verschilt per maatschappij wat het gewicht en de afmetingen van de handbagage mogen zijn.

Ook komt het nog geregeld voor dat je koffer kwijtraakt of tijdens de reis beschadigd raakt. Wat moet je doen als dit gebeurt?

Van en naar het vliegveld

Home voor de vluchtWie de auto wil parkeren op de luchthaven heeft veel keuze. De luchthavens zelf hebben een parking, maar er zijn ook andere parkeeraanbieders, bijvoorbeeld bij hotels of andere parkeerplekken verder weg van de terminal. Om je heen kijken welke mogelijkheden je hebt is meestal de moeite waard en kan een hoop kosten besparen.

Vraag geld terug bij vertraging, annulering of overboeking

Met onze Vlucht Claim Service weet je snel of je in aanmerking komt voor compensatie bij vluchtvertraging. Dit geldt soms ook als je bent geweigerd om in te stappen of als je vlucht geannuleerd of omgeboekt is. De vergoeding kan oplopen tot €600 per persoon.

Check je vergoeding Hoe werkt het?

Artikel schade claim service

Nieuw & interessant

 • zoekgeraakte-bagage-koffer
  Nieuws  |  20 okt.

  Bagageproblemen bij 15% luchtvaartreizigers

  De Consumentenbond ondervroeg ruim 6000 panelleden. Zo’n 15% van de panelleden had in de afgelopen 2 jaar bagageproblemen bij een vlucht. Vooral bij Delta Airlines, Lufthansa en British Airways ging het mis.
 • schiphol zomer drukte vertrek
  Nieuws  |  12 mei.

  Passagiers willen schade claimen bij Schiphol

  Door extreme drukte tijdens de meivakantie op Schiphol heeft een behoorlijk aantal passagiers hun vlucht gemist. Een aantal van hen probeert nu via claimorganisaties de schade te verhalen op luchthaven Schiphol.
 • ParkFlyRent
  Eerste indruk  |  22 apr.

  ParkFlyRent

  Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: je levert je auto dichtbij Schiphol af, een privéchauffeur brengt je naar de luchthaven en haalt je bij terugkomst weer op. Je auto wordt schoongemaakt en verhuurd of gratis geparkeerd, dus je verdient er ook nog aan.
 • Schiphol-beter-bereikbaar-vanuit-noorden
  Nieuws  |  1 dec.

  Schiphol beter bereikbaar vanuit het noorden

  Met ingang van de nieuwe dienstregeling van NS krijgt het noorden van Nederland een nachttrein naar de Randstad. Schiphol wordt hierdoor ook per trein weer iets beter bereikbaar voor inwoners uit het noorden.